masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
,
Anlatamadınız hocam. Tüm senaryonuzu herkes toplu adet ürün alacak diye kurmuşsunuz 3 yıllık trendyol satıcısıyım böyle ürünler sattım çoklu ala inanın yüzde 30 40 ı geçmez. Birde tekli satışlarda ettiği zararı hesaplayıp ondan sonra kar hesabı yapın bakalım kar etmiş mi oluyor?

Yüzde 50 si tekli alsa veya ikili üçlü alsa dahi zarar ediyor.

25 tl kargo - 7 tl hizmet bedeli - 3 tl ürün - 3 t l komisyon - 5tl paketleme ve diğer giderler - 3 tl iade masrafı - 2 tl ortalama vergi = 48 TL.
20 TL ye sattığı her tekli üründe 28 TL ZARAR EDİYOR.

( 3TL ÜRÜN BAŞI SEN DEDİN DİYE YAZDIM AMA 3 TL YE TOPTAN ALSA DAHİ SAKIZ BİLE ALAMAZSIN ARTIK EN KÖTÜ ÜRÜN BİLE 10TL YAZAR ŞUAN PİYASADA)

Günlük 500 kargonun yarısı tekli sipariş olsa 250 SİPARİŞTEN 7 BİN TL zarar ediyor.

Ayrıca hesap yapmak imkansız bir durum çünkü kim tekli alacak kim beşli kim 6 lı alacak bilinecek veya matematiği kurulacak bir durum yok. hepsi tekli alırsa? günde 14 bin TL zarar etmiş olur. Hepsi 6 lı alır diye hesap yapmışsınız bir de hepsi tekli alır diye aynı hesabı yapın. Ne olursa olsun zararına ürün satmanın hiç mantığı yok. Gider eklerken bir çok şeyi es geçmişsiniz mesela yüzde 5 iadesi olsa iadenin geliş gidiş kargoları desen ürün başı 5 lira 10 lira iade bedeli yazıyor ki be her ürünüme en z 15 TL iade masrafı ekliyorum kırık geliyor çıkık geliyor bir sürü sorun iadeer de ceza da kesiyor trendyol.

edit: 6 parça ürünü 200tl yapıp hesap yapmışsınız. 20 tl lik ürünler atmış arkadaş. yani 6 parça ürün 120 tl yapıyor. 120 TL'ye göre hesap yapıp tekrar atın ne kadar zarar ettiğini kendiniz göreceksiniz.

mağazayı incelemenizi tavsiye ederim. çoğu üründe son 3 günde '' bu üründen 3 gün içinde 500 adet, 250 adet satılmıştır'' ibaresi dönüyor. görseldeki mağaza minimum 500 adet hesaptaki şekilde kargo çıkarmakta. bu ibarenin döndüğü en az 30 tane ürünü var. 3 gün içinde 5000 in üzerinde favori almış çoğu ürünü. 170 180 bin favorili ürünleri var ve mağazanın yarım milyonun üstünde takipçisi var.

ve bu şekilde yönettiğim bir mağazamda var. sizin bahsettiğiniz o zarar eden kısım yukarıda yazdığım küçük paralarla bu işe kalkışanlar. şuan yönettiğim mağazalarda bu mağazanın 10 da 1 i takipçisi ve favorisi olan mağazalar günlük ortalama 150 kargo çıkarıyor..

ortalama 20 tl değil mağazanın ürünleri taban fiyatı 30 tl.. mağazayı girip inceledim. amacım münakaşaya girmek değil size göre bu adam günlük 10bin tl zarar etmek için bu sistemi kurmuş oluyor varsın öyle olsun

bu sistem bana göre de iş yükü çok olan bir sistem fakat kullanan çok fazla insan ve bire bir diyalogta olduğum kişilerde var. kendi ürününü konteyner ile çekiyor ve satıyor. 3 tl ye bu mağazanın o 30 tl ye sattığın tarakların hepsini ithal edebilirsiniz. iç piyasa ve toptancı ile karıştırmayın fiyatları...