hocam severek işimi yapabiliyordum, gün geçti cevap vermek yerine insanların üyelerin dediğini okuyarak anlamaya çalıştım ancak trde çalışmak yerine dışarıda çalışmayı seçtim. daha öncesinde forum dışı aldığım ****** veya benzeri platformların eğitimini veren melih hocanın videolarını izleip başka platformlarda çalışmak için adımlar atacağım. Bu sorunlarımın dışında bahsetmediğim birde aile baskısı mevcut. Ailem sürekli bir işe gir evde oturma demeye devam ediyorlar. Onları da anlıyorum ama olmuyor. İsteklerimi karşılayamıyorum, parasal derdim değil manevi olarak ailemin yanımda olmadığını desteklerinin veya gölgelerinin olmadıklarını daha net algılıyorum. Çevremdeki herkes ile görüşüp fikirler alıyorum ne yapabilirim ne yapmam gerekli gibi. Bu soruları kendime sorduğumda trde TORPİL sistemi var ve senden de torpil bekleyecek herkes diyorum içimden. Çok kişinin antivirüs yazılımımı tanıtmanın karşılığında iş yaptırmak istediğini gördüm. Tanıtmak değil amacım, buna bir bütcem yok sadece tecrübelerim ile birşey yaptığımı belirtiyorum herkese. Teknopark aradım bir çok şey istedi benim karşılayamadığım. Yok yani olmayınca olmuyor, ne kadar uğraştım yıllarca tanınan Bilişim Vadisinde de iş yaptım. İş yapmak önemli olmadı, pazarlama bilgimin olmamasıyla birlikte beni bir sonraki adıma ne insanlar ne de başka birşeyim götürmedi. Udemy gibi trde olmaz diyip projeyi yurt dışında yapıp trye hizmet vermek içimden gelmiyor. Emeğimi ve markamı satmak istemiyorum kimseye. Gel para ver ben çalışayım da demiyorum. Ofis aradım 1 yıl boyunca teşvik aradım bulamadım. Kosgeb Arge gereksinimlerini bile tek başıma karşılayamıyorum. Bir ton insan tanıyıp o insanların kendim için bir işe yaramadığını görüyorum. Yaparız ederiz ile gelen insanların işini çözdüğümde de kayıp oluyorlar. Ne yapacağım ki, ülkede destek bulamıyorum projeye bile destek yok. Arayüzcü aradım gelen benim var olan tasarımımı revize edip gitti. Ücret istediler yaptık diye ancak özgün birşey yapılmadı. Çok şey var ama destek bulamıyorum hocam projeme, iş aramayı geçtim bile. İşi oluşturmak istiyorum yine bir destek yok trde olmayan alternatifleri olan projeler yapmaya çalışıyorum ama yine destek yok. Ya üniversite belgesi isteniyor yada başka bir talepleri oluyor insanların. Biri de demiyor kardeşim gel konuşalım nedir derdin sağlayalım yapalım. Yaparız diyenler hep havada kalıyor, onların sayesinde de ne adım atasım geliyor ne de proje yapasım. İnsanlardan daha çok ailemden bile destek alamıyorum. Çözemedim, nereye gideceğimi nasıl gelişeceğimi ve ne yapacağımı bilmeden iyice çöküşe gidiyorum. Yıllarca hakkımı yiyen patronlar gibi davranmayacağım diyorum kendime, paramı vermeyen, sigortamı yapmayan ve emeğimi hiçe sayan çok ajans ve firma ile çalıştım. artık bıktım yeni bir işletmenin ilanına bakmayı. Ne yapacağımı bilmiyorum ve boş boş bilgisayarımı açıyor çekmeköyde bir kafeye gidip nargile içip rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. Yakınlarda birleriyle hiç tanışmadığım insanlarla network yapmayı özledim. Artık yapamadığım şeyler oluyor. Üzülüyorum ve üzülüyorum.