oguzhanfz8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
a)PTT, TEX için 0 TL - 124,99 TL arası siparişlerinizde 19,58 TL + KDV ; 125 TL - 199,99 TL arası siparişlerinizde 37,49 TL + KDV'dir.
b)Mng, Aras, Sendeo, Sürat için 0 TL - 124,99 TL arası siparişlerinizde 25,83 TL + KDV ; 125 TL - 199,99 TL arası siparişlerinizde 44,99 TL + KDV'dir.
c)Yurtiçi Kargo için; 0 TL - 124,99 TL arası siparişlerinizde 43,33 TL + KDV ; 125 TL - 199,99 TL arası siparişlerinizde 59,58 TL + KDV'dir.

Ayrıca Platform Hizmet Bedeli 4,99+KDV olarak uygulanıyor,

yukarıdaki kargo fiyatları +200 TL içindir doğru olanı ekledim.

tabiki yinede mantıklı gözükmüyor fakat, insanlar 20 tl ye ürün alıp 30 tl kargo ödemek yerine sepeti 200 tl ye tamamlayıp ücretsiz kargodan faydalanıyor

firma ya üretici yada konteyner bazında çinden ithal ediyorsa parça başı 2, 3 tl ye mal ediyordur max. ortalama 30 - 35 tl den başlıyor ürünler sizin attığınızda firmanın en uczdan sırala yapmışsnız ve flash indirimde olan ürünler var.

6 parça ürünü 200 tl ye sattığını var sayalım 3 TL den ürünler 18 TL düz hesap 20 TL diyelim ürün maliyeti aras kargo ile çalışıyorlar
57 tl kargo çıkar satıcı öder.
40 tl kdv çıkar ( ödersen gideri çok yüksek bir firmaysan genelde ödemezsin karında düşük çıkar çünkü giderin çok )
%14,7 komisyon ( ben bu sınıfta ürün satmıyorum çok satsam %8 9 a düşer bu arkadaşlarda biz yine %14.7 diyelim 29,5 TL komisyon öder

dürüst olursan 147 tl maliyetin var 53 tl sana kalır ( buradan depo vs giderlerine depo eleman vs de 28 tl düş )

kalsın 25 TL bu arkadaş günde en kötü 500 kargo çıkarıyordur.. günlük 12500 TL yapar.

Birde yukarıda dediğim gibi kdv için giderleri fazlaysa kdv den de 10.000 tl kalır

Günlük en kötü ihtimal 20.000 TL kazancı vardır.

tabi siz bunu gidip esnaftan, toptancıdan alıp satayım derseniz bu rakamlar size hayal olur.

mağaza büyük sermaye ile küçük paralar üzerinden dönüyor..

umarım anlatabilmişimdir..
,
Anlatamadınız hocam. Tüm senaryonuzu herkes toplu adet ürün alacak diye kurmuşsunuz 3 yıllık trendyol satıcısıyım böyle ürünler sattım çoklu ala inanın yüzde 30 40 ı geçmez. Birde tekli satışlarda ettiği zararı hesaplayıp ondan sonra kar hesabı yapın bakalım kar etmiş mi oluyor?

Yüzde 50 si tekli alsa veya ikili üçlü alsa dahi zarar ediyor.

25 tl kargo - 7 tl hizmet bedeli - 3 tl ürün - 3 t l komisyon - 5tl paketleme ve diğer giderler - 3 tl iade masrafı - 2 tl ortalama vergi = 48 TL.
20 TL ye sattığı her tekli üründe 28 TL ZARAR EDİYOR.

( 3TL ÜRÜN BAŞI SEN DEDİN DİYE YAZDIM AMA 3 TL YE TOPTAN ALSA DAHİ SAKIZ BİLE ALAMAZSIN ARTIK EN KÖTÜ ÜRÜN BİLE 10TL YAZAR ŞUAN PİYASADA)

Günlük 500 kargonun yarısı tekli sipariş olsa 250 SİPARİŞTEN 7 BİN TL zarar ediyor.

Ayrıca hesap yapmak imkansız bir durum çünkü kim tekli alacak kim beşli kim 6 lı alacak bilinecek veya matematiği kurulacak bir durum yok. hepsi tekli alırsa? günde 14 bin TL zarar etmiş olur. Hepsi 6 lı alır diye hesap yapmışsınız bir de hepsi tekli alır diye aynı hesabı yapın. Ne olursa olsun zararına ürün satmanın hiç mantığı yok. Gider eklerken bir çok şeyi es geçmişsiniz mesela yüzde 5 iadesi olsa iadenin geliş gidiş kargoları desen ürün başı 5 lira 10 lira iade bedeli yazıyor ki be her ürünüme en z 15 TL iade masrafı ekliyorum kırık geliyor çıkık geliyor bir sürü sorun iadeer de ceza da kesiyor trendyol.

edit: 6 parça ürünü 200tl yapıp hesap yapmışsınız. 20 tl lik ürünler atmış arkadaş. yani 6 parça ürün 120 tl yapıyor. 120 TL'ye göre hesap yapıp tekrar atın ne kadar zarar ettiğini kendiniz göreceksiniz.