Bilgilendirme için teşekkürler Aykut abi. Kendimize ait bir sitede yüksek hitli bir sayfada bir kelimeye link verdikten sonra kelimeyi diğer kelimelerle aynı renge getirdiğimizde yani kullanıcıya gizlediğimizde yine zararı olur mu?
bağlantıların farklı renk veya efeklet ile belirgin hale getirilmemesi, spam anlamında bir sorun teşkil etmez fakat kullanıcı deneyimi notun bir çizik atabilir. Google sonuçta kullanıcı deneyimine çok önem veriyor, belirgin olmayan bir link tıklanmayan bir linktir. Kullanıcının ihtiyacı olmayan, tıklanmayan bir link de kullanıcı deneyimi açısından olumsuzluk yaratır, o nedenle her ne kadar sponsor çalışması da olsa linkleri belirgin yapmakta fayda var.
Ha ne kadar etkilidir? Bence görmezden gelinecek kadar düşük bir detay bu, fakat genel olarak UI / UX tasarımının SEO açısından önemine dikkat çekmek için detaylandırdım
İşin komik yanı belirli bir kesim neyin ne olduğunu bilmediği için, hacklink harici bir link türü kabul etmiyorlar.
Evet, tam olarak bunu demek istedim. "Hacklink" tabirini, "SEO" gibi kullanan çok fazla bilinçsiz insan var. Adamın prestijli bir eğlence mekanı var mesela, "hacklink" satıyor musunuz diye mesaj atıyor. Çünkü hacklinkin ne oldugundan haberi yok, iyi, legal ve etik bir çalışma olarak görüyor.
Bunun sebebi de, ortalıkta SEO uzmanı diye dolanan, hile hurda işlerin ötesine gidemeyen, milleti düdükleme peşinde koşan tipler.
"Abime 1 milyon hacklink basalım, hemen uçuralım ilk sıraya 1 ayda gelir abim benim"
bu kalitedeki insanların sonucu =)