tryigitx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Android tabanlı olmasını kast etmedim. Direkt olarak yazılım Google'dan arındırıldığı için ve daha zeki kitle kullandığı için daha iyi.

Çinli üreticiler global'e bu yazılımları veriyorlar ve Global çalışanları genellikle çöp olduğu için Google uygulamalarını kopyala yapıştır yapıp, bildirim alması için arkaplanda uygulama çalıştırmaya vs izin verdirip, bugları vs göz ardı ederek güncelleme yayınlıyorlar. Xiaomi'de özellikle Çin ve Tayvan romları diğer romlara göre çok daha iyi. Bu Oneplus, Vivo gibi markalar içinde geçerli ama Xiaomi'de daha kolay rom değiştirildiği için daha iyi deneyimleyebilirsiniz.

Çin romlarının sadece güvenlik özellikleri bile iOS'dan 2-3 nesil ileride.
Ne dediğini hiç anlamadım.

"yazılım Google'dan arındırıldığı için"
Android zaten Google'ın, Google'ın default uygulamalarını mı kullanmıyor demek istiyorsun?

"Daha zeki kitle kullandığı için daha iyi"
Bu ne demek? Telefon kullananın zekasını mı ölçüyorsun, ya da kullanan daha zeki olunca telefon daha mı iyi oluyor?

"Çinli üreticiler global'e bu yazılımları veriyorlar ve Global çalışanları genellikle çöp olduğu için Google uygulamalarını kopyala yapıştır yapıp, bildirim alması için arkaplanda uygulama çalıştırmaya vs izin verdirip, bugları vs göz ardı ederek güncelleme yayınlıyorlar."
Hangi yazılımlar? Çinlilerin çalışanları Çindedir, yurtdışı çalışanlar daha çok pazarlama, satış ekibi olur.

"Xiaomi'de özellikle Çin ve Tayvan romları diğer romlara göre çok daha iyi. Bu Oneplus, Vivo gibi markalar içinde geçerli ama Xiaomi'de daha kolay rom değiştirildiği için daha iyi deneyimleyebilirsiniz.

Çin romlarının sadece güvenlik özellikleri bile iOS'dan 2-3 nesil ileride."

Rom dediğiniz işletim sistemi ve hepsi Android tabanlı. Güvenlikte Apple'dan nasıl daha ilerde oluyor? Kaynak? Apple sistemlerin, hem pc hem telefon, en büyük özelliği güvenlik. Kafanıza göre yazılım/uygulama yükleyemezsiniz, hepsi Apple tarafından kontrol edilir, uygulama marketine konulmadan önce ve kullanıcı tarafında da admin onayı ister güvenlikle ilgili sıkıntı oluşturabilecek bir değişiklik yapmak istediğinde. Çinli rom olsa olsa default android den daha iyi olabilir.