Arapça konusunda bilgi sahibi olmadan yorum yapmak boşa konuşmak gibi oluyor bence, şöyle ki farklı Arap ülkelerinde farklı lehçeler konuşuluyor ve birbirlerini anlamada güçlük çekiyor farklı ülkelerde yaşayan araplar.
Kitabi Arapça dediğimiz Kuran dili ise bu lehçelerden çok daha farklı, örnek olarak Kuran (Fasih) Arapça da li maza niçin demektir, Suriyeliler liyeş kelimesi ile ifade ediyorlar.
Ali Erbaş özelinde bilmediğimden bir şey söylemek istemiyorum ama bir tv programında yanlış anlaşılmaya müsait bir konu ise özellikle, kendi diline çeviri istemesi gayet normal geliyor bana, velev ki cvsinde iyi derece Arapça bildiği bile yazıyor olsa.
Arapça kuran dilidir, ayeti kerime de Allah biz Kuran-ı Arapça indirdik buyuruyor, bu vesaikle Arapça biz Müslümanlar için kıymetli bir dildir, en azından okuma-yazma öğrenilmesi gereklidir.
Niyetim kesinlikle Ali Erbaş savunuculuğu yapmak değil ama ucuz siyasetinde karşısındayım. İsmail Saymaz bir kelime Arapça bilmeden televizyonlarda dini ahkamlar keserken böyle bir konudan Ali Erbaşa vurması bel altı oynamaktır.