arafta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar. Yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Siz olsanız tercihinizi hangi işletim sisteminden yana kullanırsınız? Kamera ve hız önemli benim için.
Tamamen kullanım amacınıza göre değişir.
Örneğin;
Ofisimde iMac var, Laptop olarak MacBook Pro ve telefon olarak iPhone kullanıyorum yazılım işlerinde bu 3 cihaz arasında acil bir şey olduğunda AirDrop ile çok kısa sürede paylaşım yapabiliyorum. Bu ekosistemi android telefonlarda kuramazsınız ve kursanızda yan uygulamalar ile uğraşıp durursunuz.

Cihazların sağlıklı çalışması, kasmaması ( yeni çıkan iPhone sürümlerinde olabiliyor ama güncelleme ile destek alıyor ) ve uzun soluklu kullanımla beraber değer kaybetmemesi avantaj.
Yazılım, Tasarım işlerimde 3lü kombinasyon çoğu işten kurtarıp zaman yaratıyor bana.
O yüzden ben iPhone derim. Farklı bir kişi bu şekilde kullanım sağlamaz size Android der.

Burada önemli olan siz ne tür bir şey istiyorsunuz? Fotoğraf mı çekeceksiniz telefonla ? Sadece telefon amaçlı mı ? Ekstra bir işiniz var mı ? vs. gibi detaylandırırsanız kişiler en azından bunda o olmaz şunda bu olmaz diye net yönlendirir.