@Browland; bu arkadaş tiny house olmasada bir fikir verebilir.konteyner ev yapıyor.belki bilgisi yada merakı vardır
@Browland; hocam youtube kanalında buna dair videolar paylaşıyor.
Yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Birde teknik olarak mesajları alıntılayarak teşekkür etmeniz istatistiksel
olarak bir anlam ifade etmiyor. Profillerde sadece beğeni ve r10+ sayıları
gözüküyor. Beğeni ve r10+ sayısı yüksek olan kişilerin ticaret yaparken
pozitif fayda görmeleri mümkün.
Yaptığınız da çok güzel bir şey. Hele onu bile yapmayan binlerce kişi varken.
Ama bu şekilde yaparsanız çok daha güzel olabilir. Umarım tez zamanda
güzel bir tiny house elde edersiniz
Etiket için teşekkür ederim.
Tinny house için çok fazla bilgi var internette, bir kısmı eksik anlatılıyor. Size bazı püf noktaları söyleyeyim.
Arazinizde elektrik, su hazır değilse ve araziniz "tarla" ise su kuyusu açtırıp sulama için elektrik alın. (maliyet olarak alabiliyorsanız tabi) Tinny house için en önemli ihtiyaçlar, elektrik, su ve kanalizasyon. Bunları çözmelisiniz.
Çözemez iseniz offgrid sistem almalısınız, güneş enerjili, su depolu ve atık tanklı. (maliyetleri oldukça yüksek) bu şekilde dahi kışın enerji sorunu yaşayabilirsiniz (kapalı havalar)
Piyasa da 2 ayrı sistemden üretiliyor.
1. kutu profil
2. galvaniz büküm sac
alacaksanız 2. seçenek galvaniz bükümlü alın. kutu profiller kaynaklıdır. hareket halinde olan yapılarda (taşıma) kutu profiller hasar görür. galvaniz bükümlü saçlar vidalıdır. Daha toleranslı ve esnektir taşımaya.
Her ne şekilde olursa olsun, tinny house ler sabit hale getirilemez (kanalizasyon, elektirik, su bağlanamaz) sabit yapı haline gelir bu durumda tinn house değil ruhsata tabi yapı haline dönüşür. Bunu aşmanın yolu ilk paragrafta söylediğim gibi tarım amaçlı elektirk su almak, tinny house getirip ona bağlamak. İmarlı araziye ruhsat olmadan elektirik su alamazsınız. İmarınız varsa, yeterli ölçülerde proje çizdirip ruhsat alacaksınız, sonrasında ruhsat 5 yıl geçerli olduğundan, şantiye elektriği ve suyu almalısınız, bu durumda tinny house koymanızda yasal sorun olmaz. (şantiye ofisi) ben şu aşamada öyle yapıyorum kendi arsama.
Hiç bir şekilde yasalar dışında işlem yapmanızı önermem.
Maliyet
Arazinizin imar durumuna göre maliyetler kendi tercihlerinize göre şekillenir. Kabaca bir fikir vermesi açısından söylüyorum. Kendi planım şu şekilde imarlı arsama
ruhsat 80k (80m2 ev için)
elektirk - su bağlantısı 35-40k (henüz almadım, sordum fiyat aralığı böyle çıkıyor)
kanalizasyon 5k
Tinny house (sabit) kendim yapıyorum. yaklaşık 250-300k maliyetim olacak (tek konteyner 25 m2)
Arsama giriş kapısı korkuluk 5k (kendim yapacağım, siz yaptırırsanız x4)
ortalama yaklaşık 400k tutacak.
Tinny house alırsanız (tekerlekli, ruhsatlı) 800- 1m arası bulabilirsiniz (nakliye hariç) (sanayi firmalarından ucuza almayın, paranızda, evinizde çöp olur, düzenli yapan kaliteli firmadan alın)
Arazinizi hazırlamanız (ruhsat hariç) 100k gider. (toprak arazi düzenleme, çevirme ücreti)
+ yasal maliyetleri de eklemelisiniz (yasaya uygun yapmaz iseniz, ceza, vergi, v.b.)
Öneri
Tinny house almakla bitmiyor bu işler, yer sorunu ciddi bir durum. Belki de hazır tinny house u olan birine arazinizi kiralamak daha makul olabilir !!!
iyi forumlar.