eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adanaspor ve adanademir sporu tutuyorum ama bjk-gs-fb olmasa bu ligin değeri olmaz burası açık ve net.TS zaten 40 yılda bir şampiyon oluyor.
Ligin kalitesinin artması için TS nin en az 3-4 yılda bir şampiyon olması lazım; buna paralel ligin kalitesi şöyle artar
1.)BJK-GS-FB dışında istanbul takımı olmayacak
2.)Seyircisi olmayan yada lig boyunca stadın %51 ini doldurmayan takım küme düşecek.
3.) Kocaeli,bursaspor,eskişehir vs..gibi taraftarı olan şehir takımları özel bir kontenjanla süperlige alınacak
4.) Stadı olmayan ve sahası bozuk olan takımlar Ligte yer alamayacak.
5.) Tüm Süperlig takımlarına 5-7 sene verilecek bu zaman zarfında borcunuzu sıfırlayın diye.borcu olan süperligte yer alamayacak.
Hocam bence bunlar pek gerçekçi beklentiler değil. Kaldı ki, bence, tüm bunlar gerçekleşse bile kalitenin artacağını düşünmüyorum.
Çünkü burada belirleyici olan paranın hangi kulüpler arasında döndüğü. Evet bahsettiğimiz büyük takımlar olmadan ligin tadı olmaz, bu kesin. Tam olarak da bu yüzden para onların etrafında dönüyor. Verdiğiniz 5 madde de gerçekleşse bile yine Digitürk üyeliğini bu takımların taraftarları alacak (büyük ölçüde) dolayısıyla yine bizim esamemiz okunmayacaktır diye düşünüyorum. Belki de çok karamsarım, bilmiyorum