Filozof86 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu söylediklerinin hiçbiri ruhun olmadığının kanıtı değildir üzerine hareketlerini kısıtlayan bir mekanizma tamamen giydirilse yani robocop gibi bir kıyafet olsa ya da en basitinden üzerine teneke gibi bir şey giydirilse ve bunun yüzünden hareketlerin kısıtlandığında her şey bu tenekeden ibaret beden diye bir şey yok diyemezsin çünkü seni kısıtlayan üstündeki kılıf olur ruh da böyle bir şey ruh da böyle bir şey. Beden kılıfı yok olduğunda çok daha üstün bir varlık haline geliyorsun olduğun yerden tüm sesleri duyup her şeyi görebiliyorsun mesela. Buradaki anlattıklarında da ruhum bir takım özellikleri hormonlarla belli bir yere sıkıştırılmış durumda o nedenle ilaç ver alkol durumu değiştiriyor belki de aslında bunlara ihtiyaç duymadan değiştirebiliyoruz ama kendimizi yeterince tanımadığımız için bunu yapamıyoruz
Sen inanmak istiyorsan her türlü masala inanabilirsin hocam. Ben senin fikrini okuyan gençlere senin mesajın üzerinden yanıt veriyorum.
Çünkü iddialarınız giderek tutarszlaşıyor.

Robocop gibi giysi örneğin iyice konu ile alakasız.
Robocop gibi bir giysi giydiğinde ne yapacağına giysi karar vermez.
Eğer ne yapacağına kıyafet karar veriyorsa, hayattaki tercihlerini kıyafet ytapıyorsa o zaman içindekini hiç bir şekilde suçlayamazsın.
Ruh dediğin şey bedenden ayrıdır beden ile alakası yoktur ve bedenden ayrı da varlığını sürdürebilen bir varlıktır.
Ama kararları beden veriyorsa, hayatı madde, yani hormonlar, biyokimyasal reaksiyonlar belirliyorsa, dinlerin ruhlar için hazırladığı cennet ve cehennem tamamen saçma hale gelir.

Sürekli bilmediğin, ispatlayamayacağın ve kanıtlanmamış iddiaları belkide diye ortaya atıyorsun.
Ben ise sana tekrar tekrar deneyebileceğin ve bilimsel olarak ispatlanmış ve uygulanan bilgiler kullanarak yanıt veriyorum.
İşte din ile bilim arasındaki fark budur.
Din hiç bir ispatı olmayan iddialar üzerine kuruludur.
Bilimsel iddialar ise bilimsel kanıtlar, deneyler ve gözlemler üzerine kuruludur.

Sana basit kimyasal maddeler ile teneke dediğin bedenin tüm hissiyatının, davranışlarının hatta nefsinin değişebildiğini söylüyorum.
Sen bana beden tenekedir diyorsun.
Eğer bir insanın davnarışlarını hislerini karakterini madde ile değiştirebiliyrsan o insan komple bir tenekedir, ruh muh yoktur.
Çünkü nefis denilen şeyin bilimsel adı dürtüselliktir ve madde ile kontrol edebildiğin bir nefis ruha ait olamaz.

Hayırlı akşamlar olsun.