Alern adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer yanlış anlamadıysam ailenin sana destek vermesinden bahsediyorsun. Baban ne iş yapıyor? onunla birlikte çalışmayı deneyebilirsin tabi kendi işi ise. Ailenden destek alarak ufak ufak ticarete başlayabilirsin Al-Sat gibi. Bunun en büyük avantajı ise kafanın dağılması çünkü bir işle meşgul oluyorsun düşünmüyorsun. Yazılım işinde bilgisayar başındasın akşama kadar, geç saatlere kadar araştırma içindesin kafanın içinde sesler olduğu zaman buradan maalesef verim alamıyorsun. Nacizane fikrim ailenden destek alarak ticarete atılman bir şeyler kovalaman
Bizim aile yaşlı hocam. Aileden destek almıyorum da yaşıyorum diyelim . Baba (65) emekli ailede çalışan yok. Aslında bu yüzden de zaman zaman yakınırım. Bir meslek görmediğim için bu konuda bilgisiz kaldım. Dediğiniz gibi de bu düşüncelerle yazılım işi de yaş oluyor. Tavsiye için teşekkür ederim.

dombalak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen daha gençsin ama çalışmaya alışmak için bayağı geç kalmışsın. Bu durumda değil 12 saat 8 saat bile sana fazla gelir. O yüzden benim oğlanı daha 7-8 yaşındayken çalışmaya alıştırdım. Şimdi gocunmuyor. Çok şükür maddi durumumuz kötü değil ama ölene kadar ben bakmayacağım ona. Çalışsın öğrensin. Çok zengin bile olsa elin kahrını çekmeyi öğrensin ki hem çalışmanın hem de emeğin kıymetini anlasın.

Çocukları şımartmayın. Kendi sorumluluklarının farkında olsunlar. Kendi işlerini kendisi yapsınlar. 1,5 yaşında olan oğlum kendi başına yapabildiği şeyler konusunda yardım etmek isteyince elinin tersiyle itiyor bizi. Aferin lan veled diyorum.
Bak doğru söyledin hocam. Ağaç yaşken eğiliyor ve bunun gerçekten farkındayım.