Yorumları okuduğumda şok oldum. Herkes 12-16 saat çalışmayı normalleştirmiş. Güzel kardeşim, koskoca 1 ay, 30 günlük emeğini 17.000tl için satma. Herkes girişimcilik naraları atar, herkes kendi işini yap der. Bir süre aile evinde istemeden calistigin yerlerde sermaye oluşturup kendi işini yapman lazım. Özel sektörde hayat geçmez, bırak kim ne derse desin, 27-28 yaşına geldiginde el ucundan ayda 2-3 asgari ücret kazanırken onlar nasıl diye sorar, insanlar hep sorar, sen dert etme.
Ülkecek çalışma saatlerimiz son geçen zamanlarda çok fazla arttı ve herkes bunu normal buluyor gerçekten. Zorundayız tabii çalışacağız ama birşeyler yanlış.
Dediğiniz gibi ek kazançlar lazım, girişimler lazım ki aile geçinebilsin. Diğer türlü asgari ücretle geçinebilen yoktur zaten.
Bir hocamın yukarıda yazdığı gibi bu kadar saat sırf ev geçindirmek için çalışmak mantıksız. Örneğin bir girişimin vs vardır para lazımdır bir süre çalışırsın ama bir ömür bu şekilde geçmez diye düşünüyorum hocam.
Ben de anlam veremedim. Günde o kadar çalışıp eşine çocuğuna nasıl vakit ayırabilir ki bir insan.
Şehir kaynaklı senin bu problemlerin.
Şehrin oy oranlarına bakıp iş bulursan rahatlığın ona göre olur.
Dincilere oy'un çok çıktığı yerlerde işçi hakkı filan bekleme. Çoğunluğu senin hakkını yemek için fırsat kollar.
Şehir değiştiremiyorsan, avrupalı firmalarda çalışmaya çalış.
Özetle, dinden uzak olan yerlerde iş ara ki, mükafatını öbür dünyaya ertelemesinler
Müslüman olarak bunu diyorum bizim ülkemizde din işleri kendi işine geldiğince kullanıyor. Haklısınız hocam