egrafikdeposu

selamlar ben direkt R10 da bulunan @mukellef.co; ile şirketimizi kurdum şahıs şirketi olarak.
Yıllık 17.000 TL civarı verdim tüm işlemler içinde dahil olarak. ( güncel fiyatına bakmanız lazım https://mukellef.co/ adresinden bakabilirsiniz )

- evinizi adres olarak gösterebiliyorsunuz ama adresinizin her yerde görünmesi bana göre hoş olmadığı için mukellef.co dan sanal ofis de kiralayabilirsiniz bunu resmi adres olarak devlete gösterebiliyorsunuz ( ben böyle yaptım )
- genç girişimci veya kosgeb desteğinden yararlanabilmeniz için size destekte oluyorlar. ( başvurular vs )
- ben ilk 4 ay hiç iş yapmadım hiç de bir şey olmadı ( çünkü iş yapmasan bile her ay ödediğin 400-500 TL civarı bir vergi var bunu ödüyorsun dijital vergi dairesinden ) ayrıca zaten incelendiğinde yanlış şeyler yapmadığın anlaşılırsa yine problem yok o konuya çok takılma.
- sadece şunu da söyleyeyim şuan bir yerde sigortalı olarak çalışmıyorsan eğer kendi bağkur ücretini yatırman gerek. ( ben mesela hem bir hastanede çalışıyorum yazılım mühendisi olarak hem de kendi şirketim var sigortam olduğu için bağkur ödemiyorum ) ama senin sigortan yoksa eğer bağkur ödemek zorundasın ( eğer öğrencilik durumu varsa ya da ailen memur ve evli değilsen sana da onların sigortası yansıyorsa 26 yaşına kadar devam ediyor diye biliyorum bu durumda da bağkur ödemek zorunda kalmayabilirsin )

- ama yaşınız 20 olduğu için 29 yaş ve altı olduğunuz için 1-2 yıl boyunca hem gelir vergisinden hem de sigorta olayından muaf oluyorsunuz

- mukellef co da sana muhasebeci tahsis ediliyor, muhasebe yazılımı tahsis ediliyor faturalarını online kesiyorsun direkt bu açıdan çok çok iyi.

Tüm bunların dışında eğer bu kadar şeye kendim koştururum aracı kuruma gerek yok dersen tüm belgelerini hazır etmen gerek.
Kolay gelsin