Umarım en kısa zamanda feraha çıkarız hocam...
İnşallah gelecek yıl Alacağın ilk şans çekilişi birşeyi sana çıkar
Şansımın olduğunu söyleyemem ama inşallah hocam.
Ülkecek dibe doğru gidiyoruz
Dibi gördük üstadım, daha ne kadar kötü olabilir onu görüyoruz artık...
ah hocam gerçekten sizi o kadar iyi anlıyorum ki okurken sanki benimde içimi dökmüşsünüz gibi hissetti ve bu durum sadece bende var sanıyordum. ne yaparsam yapayım bir türlü dipten çıkamayacağımı düşünüyorum eskiden yaptığım şeyler artık asla tat vermiyor. şu hayata sanki sadece çalışmak ve geçinmeye çalışmak için gelmişim gibi hissediyorum. benim eşim yurtdışında vizem çıkarsa bende gideceğim siz danışmanlığa hangi yol üzerinden gitmek için başvurmuştunuz. eşime çevresine soralım bi yol gösterme şansımız olursa çok sevinirim.
Ben iş için başvurmuştum hocam. Ailemi de alıp onlara güzel bir gelecek verme niyetindeydim. Niyet var ama nasip olmadı. İsmini yazmayayım toz oldu zaten, o firmadan sonra birkaç firma daha açıp kapattılar. Kimse izini bulamıyor. Hukuki tarafta da henüz bir gelişme kaydedemedim. Banka da "Savcılık ne derse ona göre hareket edeceğiz." diyor.
Ben şunu fark ettim gerçekten uğraşınca elde edilmeyecek şey yoktur.gerçeten yapmak istediğim herşeyi başardım. Bedel verilmesi gerekiyor. Bende 27 yaşındayım. İnternetten kazandığım paralarla bir yatırım yapamasamda çok güzel geçindim tekrar uğraşsam. Eski refaha döneceğimi biliyorum ne emek verecek hevesim, nede enerjim var o yüzden bedel ödersen ulaşırsın.
Ama evli insan için biraz zor. Evlendiğimdem beri yaşam enerjim ve uğraşma enerjim kalmadı bende normal bir bütçeyle yuvarlanıp gidiyorum
Hocam sonuna kadar bedelini ödedim, halen bir şeyler yapma çabası içindeyim. Mevcut işim güzel olsa her boş anımda kurye ve paket işi düşünüyorum. Çünkü şu anki imkanlar ile bir arpa boyu yol kat edemem. Sonuna kadar savaşıyorum. Dil öğrenmeye devam ediyorum, sürekli yurt dışı iş ilanlarına başvuruyorum. Aynı şekilde buradaki güzel firmalara da başvuruyorum ama adam akıllı bir dönüş alamadım henüz.
Umudunu kaybetme, vites düşürme. Elbet bir gün çabamızın karşılığını alacağız, pes etme.
hocam beni de engeller misin sana zahmet. Konulara boş yorum yaparak konuyu dağıtmayın. Forumda kimse derdini anlatamaz oldu. Okumayacaksan çık git bu kadar basit.
@kci; hocam öncelikle sağlık diliyorum sağlığımız yerinde olduğu müddetçe her işin altından kalkarız Allah'ın izniyle.
Yaşadıklarınızı okuyunca benim gidişatımı ve böyle olacağından korktuğum yolu anlattınız resmen. Yurtdışı belki çözüm olabilir ama ben sadece sizin değil çok fazla kişinin bu durumda olduğunu düşünüyorum. İş konusunda artık çaba da fayda etmiyor benim düşüncem. Ne kadar işini doğru yaparsan yap, doğru yerde olmadığınız sürece pek bir faydası yok yaptıklarınızın.
Konuyu takipteyim.
Çok teşekkür ederim üstadım. Ne kadar iyi olursak olalım, işverenlerin genel profilleri hoş değil. Çünkü size bir verip bin alma derdindeler. Ben bunu da geçtim artık insan gibi tavır görmek istiyorum. Artık her iş görüşmesinde "Ne istiyorsun?" diye sorduklarında, "Üslupları doğru olan işveren/yönetici/iş arkadaşı olsun istiyorum." diyorum. Çünkü saygı/üslup denilen şeyler kritik noktalar bana göre.
Umarım hepimiz güzel bir yere geliriz ve geçmişteki hallerimize dönmeyiz...