Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@yalinyalniz; hocam konuyu okumadınız galiba adam para yüklüyor. takipçisi 5-6 saat geciktiği için shopiere yazıyor shopierden gelen desteği zaten 5 dakikada cevapladım ve takipçi gönderimide başlamış. adam halen shopiere gelmediğini belirtiyor. tabi bu adımlardan benim hiç haberim yok. shopier burda beni araması gerekirken kendi kafasına göre adama iade geçiyor. ve adamı banlasam bile parasını çoktan harcamıştı bile yani hiç bişey değişmeyecekti yine shopierden parasını alabilecekti. zaten banlasam daha kötü olurdu hocam bu duurmda suçlu ben olurdum
1- İşlem için para yükleyen bir müşteri var.
2- İşlem sonrasında anında yanıt atma zorunluluğu yok(anlık veya çok kısa süreli işlemse)
3- Buna rağmen müşteri iade için talep açıyor
4- İade talebini gerçekleştirip sorunlu müşteriden kurtulmak varken işlem devam ediyor diyen ve takipçi gönderen bir iş yeri var
5- İş yerine sormadan müşteriye hizmet verilmediği için-chargeback amacıyla iade yapan bir platform var(bu iadeyi yapmayabilirlerdi ayrı)
6- İade almasına rağmen ihmalden dolayı sistemde aktif kalan yüzsüz müşteri ve siparişi var

Bu olayda işlemi iptal etmek varken sorunlu müşteriyle devam etme hatalı bir davranış, bence.