Evet hocam, google'in gözünde otoriter siteler link çıkmaktan korkmaz genelde.
Wikipedia ve İslam Ansiklopedisi örneğin fazlaca link çıkan kaynaklar,
Evrim ağacı da çok saygın bir oluşum, onlarında makaleleri çok kaliteli ve link çıkarlar hep dipnot ile.
Evrim ağacının başarı sırrı da bence bu. Google sunulan içeriğin neye dayanarak söylendiğini öğrenmek ve güvenilir kaynak olarak işaretlenmesine önem veriyor olmalı. Malum Google algoritmasını yazan kişiler akademisyen, doğal olarak akademik makalelerdeki gibi her cümlenin neye dayanarak söylendiğini öğrenmek ister. Kendi alanımda bunu yapmam zor çünkü deneyimlerimi anlatıyorum ama yine de hatırlattığınız için teşekkür ederim. Sayenizde aklıma güzel fikir geldi yeni proje başlatıp deneme yapabilirim.
1. Nofollow ama Dofollow vermeyide çok düşündüm şahsen, deneme adına dofollow çıkışlar yapmayıda düşünüyorum.
2. Gutenberg düzenleyicinde "dipnot" olarak bulunuyor, ben dipnot olarak değil direkt yazı içine [1] olarak ekliyorum.
Yazıda da belirttiğim gibi, link çıkmak için link çıkılmıyor "kaynak" göstermek için çıkılıyor.
örn: D. E. (2020) Örnek Makale 1. Örnek Araştırma Merkezi
Bence bu gibi durumlarda link çıkışları, link çıkışı yapmamaktan daha kötü oluyor (en azından benim gözlemlediğim kadarıyla)
Yani "bilgi" tabanlı sitelere baktığımız zaman (tarih, biyoloji, edebiyat, biyografi vs vs) Google bu makalenin doğruluğunu yukarıda anlattığım gibi belirliyor olabilir, "olabilir" diyorum çünkü başından da söylediğim gibi benim gördüğüm bir şey. Ben bu şekilde yaptıktan sonra daha üst sıralara çıktığımı anlattım zaten yazıda.
Evrimağacı, wikipedia gibi siteler link çıkarken "nofollow" olarak işaretler. Nofollow işaretlemesi demek link gücünün aktarılmaması demektir.
Evrimağacının şu bağlantısını okursanız Google Pagerank manipülasyonu olduğu için dofollow bağlantı çıkmadıklarını açıkça bildiriyorlar. ->
https://evrimagaci.org/sponsorlu-ice...-hakkinda-7962
Evrimağacı, wikipedia gibi siteler sürekli dofollow link ile beslenir (ünlü siteler oldukları için). Fakat dışarıya dofollow link vermez.
Nofollow, ugc, sponsored gibi etiketlerin farklarını öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz ->
https://developers.google.com/search...nd-links?hl=tr
Güç dofollow bağlantılardadır ve kimse dofollow vermek istemez. Bu yüzden kaynakça eklerken nofollow link eklerler. Ben de sitemden link verirken nofollow eklerim.
Konu sahibine katılarak kaynakça linkler eklendiğinde (nofollow tercihim) daha iyi olacaktır.