Selam olsun,
Bugün başıma gelen bir hadiseyi anlatmak isterim.
Bir müşterim mağazadan beğendiği bir ürün için yanıma geldi ve çok güzel ama gökkuşağı olmayan modelini istiyorum dedi.
Olmadığını söylediğimde keşke bunu satmasanız dedi.
Anlayamadım neden diye sordum.
LGBT propagandası oluyor dedi.
İnanamadım.
Bildiğimiz gökkuşağı LGBT propagandası oldu.
Kibar bir dille sayım olacağını söyleyerek müşteriyi dışarıya aldım ama hakikatten üzüldüm bu tutuma.
Üzülme nedenim insanların dini, ırkı, cinsel yönelimi ne olursa olsun "kötü" gibi görmenin büyük bir cehalet olduğunu bilmemden kaynaklı.
Hristiyan değilim ama kiliselerin huzur içinde inananlarına hizmet etmesi beni rahatsız etmez, Cinsel yönelimini beğenirim/beğenmem insanların kendi hayatlarıyla ilgili tercihlerini konuşmanın kültürsüzlük olduğunu düşünürüm.
Devlet olarak ve toplum olarak Alevilerden, hristiyanlardan, ermenilerden ya da LGBT lilerden vergiyi eksiksiz alırken hepsini eşit ve makul sayıyoruz ancak iş bir arada yaşamak olunca nedense kendimiz dışındakilerin hepsini yaftalıyoruz. Vergi alırken ayıp, günah gibi kavramları işletmeyip bir arada yaşamaya gelince bu kavramları çalıştırıyoruz.
Ben ne sunniyim ne aleviyim ne hristiyanım ne LGBT yim.
Hepsine karşı hoşgörüm var ve tercihlerine katılsam/katılmasam bile saygı duyarım.
Toplum neden insanların inanç gibi, yatak odası gibi, kendi tercihi olmayan ırkı gibi konularda bu kadar meraklı ve karışma hakkı buluyor sizlere sormak istedim.
Alevilerin kendi uğraştığı dertleri var, hristiyanların ayrı dertleri var, LGBT olanların ayrı dertleri yaşam zorlukları var.
Bunları daha çekilmez, zor hale getirmekten mutlu mu oluyoruz?
Bıraksak herkes kendi istediği gibi elbette ki hukuka uygun yaşasa daha güzel olmaz mı?
Alevi olmanız gerekmiyor, Ermeni olmanız gerekmiyor, LGBT olmanız gerekmiyor ya da Hristiyan olmanız gerekmiyor.
Safi insan olsak mesela ve diğer insanlara değil sadece kendimize baksak?