bagwell34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle yazı için teşekkürler. Yeni bir şey daha öğrendim. İki adet sorum olacak.
1. Bu linkleri nofollow mu sonra dofollow mu veriyorsunuz ?
2. wordpresste bu [1] [2] olayını nasıl yapıyoruz ?
1. Nofollow ama Dofollow vermeyide çok düşündüm şahsen, deneme adına dofollow çıkışlar yapmayıda düşünüyorum.
2. Gutenberg düzenleyicinde "dipnot" olarak bulunuyor, ben dipnot olarak değil direkt yazı içine [1] olarak ekliyorum.

Jonezz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu aciklama ne kadar dogru tartisilir hocam.

John Muller yakın zamanda Wikipedia, CNN vb. gibi yüksek otoriteye sahip web sitelerine harici bağlantılar eklemenin SEO'nuza yardımcı olmayacağını söyledi.

"Bağlantılara içerik gibi davranın. Bu bağlantı kullanıcılara ek, benzersiz bir değer sağlıyor mu? Daha sonra doğal bir şekilde bağlantı kurun. Bu bağlantı kullanıcılarımla alakasız mı? O halde ona bağlantı vermeyin. Bir sözlüğe isim bırakmak yazım hatalarınızı düzeltmez. "

Kullanıcı için veya kaynaklara atıfta bulunmak için alakalı ve yararlı olduğunda içeriğinizdeki bağlantıları kullanın... aksi halde yalnızca bağlantı vermek amacıyla bağlantı vermeyin...
Yazıda da belirttiğim gibi, link çıkmak için link çıkılmıyor "kaynak" göstermek için çıkılıyor.

örn: D. E. (2020) Örnek Makale 1. Örnek Araştırma Merkezi

Bence bu gibi durumlarda link çıkışları, link çıkışı yapmamaktan daha kötü oluyor (en azından benim gözlemlediğim kadarıyla)

Yani "bilgi" tabanlı sitelere baktığımız zaman (tarih, biyoloji, edebiyat, biyografi vs vs) Google bu makalenin doğruluğunu yukarıda anlattığım gibi belirliyor olabilir, "olabilir" diyorum çünkü başından da söylediğim gibi benim gördüğüm bir şey. Ben bu şekilde yaptıktan sonra daha üst sıralara çıktığımı anlattım zaten yazıda.