bu arada Güneydoğu Asya Ülkelerinde çalışmak için gidecek arkadaşlara genel olarak fikir vermesi açısından bir kaç şey söylemek isterim.
Öncelikle her insanın karakteri farklı, beklentileri farklı, içinde bulunduğu durum farklı, önceliği farklı.
Misal benim için öncelik çocuklarım, bir yere gideceksem önce onlara uygun mu diye bakarım.
Yoksa bana kalsa, şartlar da güzelse Alaska'da da yaşarım öyle uyumu adamım.
Güneydoğu Asya ülkelerinde , Filipinlerde bulunmuş biri olarak ilk gözlemlediğim çocuklu Türk aile tipine uygun değil.
Olmaz diyemeyiz ama zor.
Ama bekarlar için çok daha uygun.
Bir de yeme içme konusunda bile duygusal olanlar var. Ekmek, yoğurt, bulgur bulamadığı zaman depresyona giren arkadaşlarım oldu

duygusal biriyseniz hem mesafe fazla, hem de kültür olarak çok farklıyız. Bize ait şeyler çok az. o yüzden zorlar.
Tayland eskiden daha da cazipti ama bizde ki kur oranları ve orada artan fiyatlar yüzünden eskiye göre cazibesi az. Ama bana göre en güvenli yer orası
Bangkok ile Phuket'i kıyaslamak doğru olmaz. Phuket tamamen turizm üzerine çalışan, doğası olan bir yer. Bangkok sayılı metropollerden biri.
İşiniz remote ise Phuket PAttaya'ya göre daha uygun.
Ama son zamanlarda Kamboçya'ya giden çok Rus yazılımcı var ve hepsi deli gibi memnun bir oraya da bakın derim.
Ayrıca Vietnam'ın da doğası muhteşemdir.
çok büyük bir coğrafya her şeyi detaylı anlatmak çok uzun sürer , bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.