rhomantic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim çok geçmiş olsun. Şunu unutma ki hepsi geçecek. Sadece güçlü olmaya çalış. Hepimizin sıkıntıları oluyor zaman zaman senin gibi bazen neşemiz yüksekken bazen ise diplerde oluyoruz. Sigara elbette seni daha kötü tetikler, daha fazla düşünmemek için söndürüyorum diyorsun. Tabii ki bir derde yönlendiriyor burada bu unsur. Ben bırakalı 2 yıl olacak. Hiçbir yararı yok derdi azaltmasından ziyade daha da yeni dertler yaratıyor ve zihnindeki düşünceleri, dertleri sigara içerek somut hale getiriyorsun. Yani sigara elinde dertlenince yakılan bir meta haline geliyor. Azaltabildiğin kadar azalt tavsiyem. Düşünmek güzel not etmen düşüncelerini hafifletmesi açısından belki iyi. Ancak aşırı düşünmenin önüne geç derim. Bende de aynı durum sözkonusuydu. Psikiyatra gittim kasım ayında ve tedavinin sonlanmasına henüz var. Alanında sayılı psikiyatrlardan şansıma. O konudaki tavsiyem de eğer mümkünse seni anladığını düşündüğün eski uzmana başvurman tekrar. Ve iki kitap önerisi benden. İyi Hissetmek David Burns, bunun yanında Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı, storytelden sesli dinledim ben bunu. Diğer kitabı ise verilen kağıt ödevlerini yaparak ilerlemen iyi olur. Şimdilik aklıma gelen bunlar Umarım bir nebze olsa da katkım olmuştur.
Çok güzel bir yanıt olmuş hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Kafaya takma huyumun düzelmesi için çok cabalayacagim umarım bir gün başarırım.