Bakın size senelerdir türkiye ve dünta futbolu olarak şunu söyleyeyim, maalesef penaltı kullanmanın hücümcu veya defans oyuncusu diye ayrımı yoktur. Penaltı tekniği farklı bir olay. Örneğin Ricardo Quaresma çok iyi orta çeker çok iyi slalom ve hareketler yapar fakat penaltıları çok kaçırır. Bu da bir hucumcu fakat Alexander-Arnold kadar iyi penaltı kullanamıyor. Yani bu işin hücum veya defans ile bir olayı yok. Sadece teknik bilmek önemli olan. Bonucci gidip dışarı veya direğe vurmadı köşeye vurdu fakat kaleci tahmin etti. Bu oyuncunun beceriksizliği değil kalecinin hissiyatı ve kalitesidir belkide.
üşendiğimden direkt defans oyuncusu olarak belirttim yoksa bu işin teknik tecrübe soğukkanlılık olduğunu biliyorum burda kastettiğim maç eksikliği olan soğuk olan bir defans oyuncusunun o sıraya sokulmaması gerektiği.Yoksa ingilterede maguirenin Avrupa şampiyonasında attığı penaltıya ya da Van dijkin dünya kupasında Arjantine penaltı kaçırmasına rağmen bir eleştiri getirmem Çünkü özellikle Van dijk ayağı düzgün iyi penaltı atabilen bir savunma oyuncusu umarım yine söylemek istediğimi anlatabildim

yoksa kimse savunma oyuncularının hepsi penaltı atabilmekten yoksun ve bu konuda kötü demedim sadece bonucci buna hazır değildi bu yüzden savunma oyuncusu diye belirttim uzun uzun yazmak yerine.Keşke uzun uzun yazmam bir işe yaramış olsa