Belki tecrübe etmiş bilen vardır yönlendirir diye bir konu açmak istedim.
Tırnağım 2+ yıldır batıyordu. Daha önce sağlı sollu 3 - 4 kez ameliyat oldum tırnaktan ama sol ayak baş parmağı tekrarladı. (Farklı şehirlerde 3 ameliyat).
Ben de bir kez daha olayım diye hastaneye gittim ama deri zührevi önceden çözemediğinden plastik cerrahiye gittim. Gitmez olaydım... Tırnağı bir hademe çekti. (Babam da orada hasta bakıcı tanıdığı bir hademeymiş).

1 Ay sonra tırnak dipten kırıldı ve batmaya başladı. Araştırdım tel takılıp düzeltiliyormuş. Taktırdım aylarca sürekli yeri değiştirildi vs derken takan kadın sonradan baş parmağımın en altına doğru gömülü olan bir tırnak fark etti. Takmadan önce de baksa gözükürdü muhtemelen ama neyse. Doktora bile yönlendirmedi hala para tırtıklamak için devam etmeye çalıştı ama giderek kötü olmaya başlayınca ben ayrıldım. 3 Aylık süre ve 10k+ paraya maal oldu.

Farklı hastaneye bakayım dedim sadece tıp fakülteleri yapar bizde malzeme yok diye aynı hastaneye yönlendirdiler. Bari deri zühreviye gideyim dedim plastik cerrahiden kalan bir sorun biz dokunamayız diye gönderdiler (son ameliyat üstünden birkaç ay geçmişti)

Kaldık mı plastik cerrahiye? İlginç bir şekilde şansım döndü ameliyata 2 doktor birden girdi. Birisi plastik cerrahide hocam diğeri deri zührevide hocam. Tam 1 saatlik bir işlem sonrası ayağımı sarıp gönderdiler. Ben de düzeldi sanıyorum. Buyrunuz bıraktıkları hal:

Hiçbir şeye dokunmamışlar. Kökünü almaya çalışırken dağıtmışlar. Cımbızla tutulan yer baş parmağın etinin en dibine kadar giden bir parça çektiğinizde gelmiyordu. Sonra mecburen yine plastik cerrahiye gittim. 2 3 operasyon daha oldu ve hepsine hademe girdi. Hademenin çektiği tüm tırnaklar her zaman kökünden parçalandı şu anda da parçalanmış durumda çift taraflı batıyor. Hademe zaten kasap gibi küçük bir iğne vurup 1 sn beklemeden başlıyor bağrışlar ağlamalar...
Totalde 6 küsür ayda tırnağım aşağıdaki hale geldi. Derinin dibine batan parça hala duruyor acı veriyor hademe yüzünü alıp bırakmış. Keserken de çok içten kesmiş tırnak tamamen yok olmaz üzere.

Kremler ameliyatlar fayda etmiyor. Bundan sonrası zaten tamamen çekilmesi. Bu tür bir durum yaşayan yol gösterecek var mı?