Çocuk kanalı işi 2020 civarı bitti. Coppa yasası falan filan derken youtube toplu kıyım yaptı bir çok kanalı kapattı. Geçenlerde 340 bin aboneli çocuk animasyon kanalımı burada sattım, Aylık 1 milyona yakın görüntülenme alıyordu ortalama 3000-5000 arası geliri vardı. Bgbm 4-5 tl civarıydı. Yetişkin içerik ürettiğim kanalım var 800 bin görüntülenmesi oluyor aylık, bgbm 25 tl, aylık kazanç 20-25 bin civarı. Çocuk kanalına da kolay kolay para kazanma onayı vermiyor yt bilginiz olsun. Arkadaşın yazdığı gibi artık Türkçe içerik üretmek hem zor hem vakit kaybı bgbm çok düşük. Belki ingilizce çocuk içerik tutturursanız o zaman ekmek yedirir. İstediğin kadar başlığı çevir ve altyazı gir yt senin bulunduğun konuma önerir, yani çöp ülkelere hindistan pakistan çok az avrupa... İngilizce içerik üretecekler abd konumundan yüklesin farkı görsün, hali hazırda 2 kanalım var ingilizce vpn ile yüklüyorum ona rağmen lokasyon böyle. Tavsiyem ilk etapta shorts videolara asılın, 1-2 ay sağlam abone kasıp sonra uzun içerikler atılabilir. Sizin iyiliğiniz için söylüyorum dostlarım, ingilizce 1000 reklam gösterimi 5-6 dolar bırakırken tr içerik 0.40-0.60 cent kazandırıyor.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. İşlerin kötü gitmesi ve artık en azından aylık 3000-5000 pasif gelir tarzında gelsin düşüncesi ile bir kaç gün önce yapay zeka ile 2-3 dk. lık hikaye tarzı ingilizce animasyonlar hazırlamaya başladım. 20 tane oluncak kanalı açıp yüklemeye başlayacağım. 2-3 dk. lık video neredeyse 6-7 saatimi alıyor sanırım acemilik ve ücretsiz araçlarla yaptığım için işte uzuyor haliyle. İnşaallah istediğim gibi olur da boşa kürek çekmemiş olurum. Çokta da gözüm yok, bakalım nasıl ilerleyecek süreç.