Merhabalar İsmim Ahmet yaşım 21.
Askerlik ve ilerisi hakkında tecrübe etmiş büyüklerim ve diğer üyelere bir kaç sorum olacak.
2021'de 2 yıllık Bilgisayar Bölümüne giriş yaptım. Çeşitli sebeplerden ve internetten işler yaptığımdan ötürü okulu çok önemsemedim yalan söylemeyeyim. Bu sene kaydım okul tarafından silindi. Normal şartlarda 2031'e kadar Tecilli gözüküyorum ve yakın zamanda bozmayı düşünüyorum (Ağustos celbine yetirişim diye tahmin ediyorum). Sebebim ise hem askerliğimi yapmak hem de tam askeri lise girişi öncesin de darbe olması ile yarım kalan tutkumu gerçekleştirmek. Askerde kalmaya niyetim var 6 + 6 ve sözleşmeli olabilirsem. Sorularım şöyle;
1- 2022 KPSS Ön Lisansında 63 puan yapmıştım bunun bir faydası olur mu?
2- Aktif olarak gözlük kullanıyorum -2 miyop olarak, No Touch Lazer ile çizdirmem sözleşmeli ya da üst rütbeler için engel teşkil eder mi?
3- Üniversite terk olsam dahi tecil bozarken okul kaydım sistemde gözüküyor artısı olur mu?
4- Şuan ki durumum ile Rütbeli asker olabilir miyim gelecekte veya öncesinde bunu merak ediyorum?
5- Suratım da belli olan ben mevcut bu engel teşkil eder mi, aldırmam çözüm olur mu?
Cevaplarınızı ve önerilerini tüm içtenliğim ile sabırsızlıkla bekliyorum..