cevaplarınız için teşekkürler, haritacidan bizzat yazdiklarinizin cogunlugu soracagim. Hastaneye yakin oldugu icin elektrik dogalgaz vs herseyiyle yakin.
Bunlardan asıl önemlisi web tapu kaydını almanız ve incelemeniz,
yukarıda bahsedilen herşey sizin de yerine gidip görebileceğiniz veya sizin de araştırmanız ile ortaya çıkacak unsurlar asıl önemli unsur web tapu kaydındaki bilgilerdir.
Web tapu kaydında; tapu üzerinde herhangi bir şerh var mı ipotek var mı üst kullanım izni başkasına verilmiş mi komşular ile arasında bir tecavüz sebepli şerh var mı görebilirsiniz.
Bu saydığımı başka kimse veremez ne emlakçınız bilir ne satan (belki de işlerine gelmediği için bilmiyor olarak görünürler)
Halbuki web tapu kaydında (Tapu Kadastro Müdürlüğü-Tapu Dairesi) bu bilgiler tapuya işlenmiş olabilir aldığınız arsa üzerinde belki 3 tane haciz var ve size söylemiyorlar veya başka yukarıda bahsettiklerim var ancak öyle görebilirsiniz.
Para verdiğiniz arsa üst kullanımı başkasına ait tecavüzlü problemli bir yer olmasın tek dikkat edeceğiniz nokta bu diğerleri halledilir.
Not evrağı görmeden Web Tapu Kaydını sakın "AaAAA biz baktık hiç problemi yok sütte leke var bunda leke yok" derlerse inanmayın,
ısrarla Web Tapu Kaydını bas göster kardeşim öyle parayı görürsün yoksa sen de parayı göremezsin deyin,
alın ve tüm sayfaları inceleyin zaten problem yoksa tek sayfadır sayfanın bittiğinden emin olun eksik sayfa vermesinler,
daha geçenlerde bir arsa işlemimde istanbuldaki arsa için "kaymak gibi hiçbir leke yok pürüzsüz sıkıntısız sıkıntı olsun biz buradayız paran hazır" dediler
ben ısrar ettim görmek istediğimi söyledim ve çıkarıp verdiler
ve tapu kaydında mal sahiplerinin Tekirdağdaki borcu yüzünden arsa üzerinde haciz çıktı "ödeyin öyle alayım" dedim ödettim ama gene de almadım sonra vazgeçtim.