Şöyle söylim hocam bazı platformlar artık oturdu gibi bir şey. Yani ben basit bir şey alacağımda ya cimri ya akakçe kullanıyorum hatta arama sonuçlarında vakit kaybetmemek için aradığım şeyin sonuna direk bu iki siteyi ekliyorum. Eğer bu şey teknolojik bir alet ise de Epey üzerinden bakıyorum. Ülkenin pek çoğu da bunu bu şekilde yapıyor zaten. Yani bu firmalar (artık bir web sitesinin ötesindeler firma/marka oldular) artık tekel poziyonundalar. Bir örnek daha vermek gerekirse Sahibinden. Biri araç mı satacak bir şey mi satacak hemen sahibinden üzerinden satıyor. E farklı kategoriler için Letgo çıktı yada ne bilim arabam.com yada wawacars gibi şirketler de çıktı. WawaCars'ın arkasında Petrol Ofisi gibi bir şirket olmasına rağmen tutunamadı ve kapattı. Letgo desen *********** yuvası olarak adı çıktı iyice. Ki zaten sahibinden'in karının yarısını alamadı ücretli aboneliklerden.
Uzatmayacağım daha bir çok da örnek verebilirim. Araba piyasasına daha hakim olduğum için direk Sahibinden üzerinden örnek vermek istedim. Şunu düşünmenizi istiyorum sponsorunuz sizden ne bekliyor? ve emek verdiğinize gerçekten değecek mi? Çünkü bahsi olan firmalar (Cimri,Epey,Akakçe,Letgo,WawaCars) Televizyon reklamlarından şehir bilboard larına kadar milyonluk reklam bütçesi ile buralara geldiler ve kimisi tutunamadı, kimisi de asıl oyuncunun gölgesi olarak kendi kendilerini çeviriyorlar. Sizin sponsorunuz bu bütçeyi sağlayabilecek mi ? TV reklamları kadar büyük bir topa girebilir mi gerekirse mesela?
Daha bu işin bu sitelerle rekabet etmek için vereceğin Ads reklamlarından tutun da SEO hizmetlerine kadar girmedim bile. Ki SEO kısmı da en az reklam hizmetleri kadar pahalı tutacak. Unutmayın 1. sıradaysanız tamam, 2.sıradaysanız belki ama iş 3.sıra ve sonrasına kaldıysa bu devirde kimse tıklamıyor hocam. Özellikle markalaşma olmuş bir sektörde.
Uzun uzun anlatmak istedim ki sadece siz değil başka bu şekilde büyük rakiplere sahip bir proje yapmak isteyen arkadaşlar 1 kere daha düşünsün. Domain çok kaliteli bence akakçe den daha mantıklı bir isim. Lakin böyle büyük bir proje büyük bir emek ister. Ardından başarısız olunduktan sonra da bu sektörden bile soğutabilir. Çünkü basit bir web site açıp sıralama almaktan çok daha büyük bir işten bahsediyoruz. Umarım anlatabilmişimdir.