cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önceki mesajlarda uzun uzadıya yazdığım gibi Pinterest'in amacı yayıncılar için Google gibi adil bir platform olmak değil. Sonuçta Nasdaq'da hisseleri kote olmuş bir şirket. Asıl amacı para kazanmak. Klasik şirket süreçleri, hissederlardan kar ve etkileşim rakamlarının artması için baskı gelir. Yöneticilerden sırasıyla alt kademeye kadar hedef baskısı olur, böylece piramitin her bölümündekiler o baskıyla herşeyi mübah görür.

Yayıncılara bedavadan milyarlarca içerik ürettirdiler. Halada içerik geliyor. Bu içerikleri sahiplenip yayıncılara pislik yapıyorlar. Kopya veya linksiz içeriklerimi telif bildirimi ile kaldırtıyorum bu sefer adamlar backlink almasın sayfanın otoritesi düşsün, arama motorları kendi otoriteleri yüksek olduğu için pinterest pinlerini ön plana çıkarsınlar diye asıl sayfa yerine arşivdeki görselleri çekip ısrarla arşiv sayfalarına link veriyorlar. Gerisini sen düşün. Hesap pek banlayabilecekleri bir hesap değil 80 bin sektörel takipçisi olan, uzmanlık gerektiren ve pek de muadili olmayan bir hesap. Trafiği Facebook hesabıma kaptırmama dertleri olmasaydı şimdiye kadar 50 defa banlamışlardı.
Doğru diyorsun. Ama elimiz mahkum işte. Onlara kazandırmayı da göze alarak kazanmak için zorluyoruz
3 gündür toplamda 150 civarı hesabı kapattırdım şikayet ederek. Zaten bir süredir sektör değiştirmeyi düşünüyordum, ufaktan da youtube çalışmalarına başladım. Pinterest için son bir hamle yapıyorum, 3-4 ay içinde karşılığını almaya başlamazsam bırakırım belki. Bakalım, hayat bize neler gösterecek.