tamam herkes olumsuz konuşmuş ama ben de bir başlangıç noktası vereyim sana bari...
youtube'da bedava binlerce video var. teknik analız, bilanço okuma... bunları ara ara seyret. saatlerce konuşan adamları değil de üç beş on dakikalık videoları seyret.
tradingview.com'a üye ol. grafik ve teknik analiz anlamında her ihtiyacını karşılar. ücretsiz üye ol. ücretsiz veriler onbeş dakika gecimelidir ama sen de daytrader değilsin zaten..
bir arası kurumda hesap aç... mümkünse aylık hesap işletim ücreti olmayan, işlem yapmazsan zana harcama yaptırtmayan bir kurum seç. osmanlı 25bin ve üzeri portföye ücret almıyor. eski ışık (yeni adını hep unutuyorum) galiba aylık 70 lira alıyor ama komisyon sıfır... banka komisyonları yüksektir ama olsun onlara da bak...
sana bir ekran verecekler... o ekranı kurcala öğren.... iyice öürendiğine emin olursan, mesela aylar seneler sonra (çok az zaman ayırığp yavaş ilerlediğini varsayıyorum) matriks iq pahalı ama güzel bir platformdur... ödediğin paranın hakkını verir ama bu işten para kazanıyorsan, hayatını böyle geçindiriyorsan...
borsa dışında tefas.gov.tr'den fonlara bak. bu fonlar birileri tarafından yönetilir... mesela bist30 hisseleri almak yerine bist30 fonları alabilirsin. birileri senin için yönetir, sen de televizyon seyredersin... fonlar iyidir... öğlen bire kadar emir verirsen o gün alır satarsın, sonrasında ertesi güne kalır. bazısının farklı valör tarihleri olabiliyor... mesela kredi kartı ödeyeceksin, elinde para duruyor, fon al, son ödeme tarihine kadar para uyumasın... katılım fonları da var... eğer öyle bir düşüncen varsa...
böyle böyle başlarsın....
ama unutma ki borsa sabırlı insanların sabırsızların parasını aldığı yerdir. bilenler bilmeyenlerin parasını alır...
öyle telegram geuplarına falan takılma... bak bilerek söylüyorum. bir hisse tiyosu sana gelmişse, çoktaaann o operasyonun sonuna gelinmiştir.... giden trene atlama, yükseldiyse hisse panik yapma, bırak gitsin... fırsatlar borsada birmez. her gün her saat yeni bir fırsat çıkar...
bilmeden öğrenmeden atlarsan elindeki paradan olursun. sabırsız bir karakterin varsa kaybedersin...
başka ne diyeyim... Allah kolaylık versin..