RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende güvenmiyorum ama. youtube üzerinden alınan bir linkin paylaşımının suç olacagını aklım ermiyor. çünki paylaş btonu koymuşlar kardeşim bu suç ise neden paylaş btonu koydunuz. hadi hepsini geçtim madem bu suç neden youtube üzerindeki videonuzun altına üsdüne paylaşmak suçtur diye yazmıyorsunuz.
Hocam bir fragmanı ya da youtubedaki lisansli bir filmi adil bir oranda eğitim sanat ya da bilimsel amaçla alıntılayabilirsin.
Yani mesela 2024'ün merakla beklenen filmleri diye bir blog yazısında bu fragmanları embed olarak kullanabilirsin.
Ya da hicaz makamını anlattığın eğitim amaçllı bir yazıda bir videoda bu makama uygun pop şarkılardan 10-15 saniye alıntı yayınlayabilirsin.
Ama bir filmin kendisini yayınlıyormuşsun gibi seo yaparak anahtar kelimeler ile ziyaretçi çekmeye yönelik hareketler kötü niyetli ve içeriğin marka hakkından faydalanma amaçlıdır.
İlla para kazanılması gerekmez, arama motorlarında bu içerik hakkında karışıklık yaratılması ya da gerçek içeriği arayan bazı ziyaretlçilerin kendi sitenize yönlendirilmesi de zarar vermektir.
Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Umarım karşı taraf itiraz etmez ve dosya kapanır.
Ama karşı tarafın avukatını dava edip işi uzatırsanız sonuçta iş yeni bilişkişiye gidebilir ve her bilirkişi lehinizde yorum yapmaz.
Youtube'un sayfalar tutan kullanıcı sözleşmesini okursanız embed kod kullanımı ile ilgili marka hakkı ev lisans kullanımı ile ilgili bu konular hakkında muhakkak uyarılar vardır.
Yasadaki son değişiklik ile sadece korsan içerik yayınlayan değil, ifade değiştirilip hem yayınlayan hem de yayınlanmasına aracılık eden aynı cezayla yargılanıyor.
Yani embed kod ile kendi sitesine eklemek, üzerine anahtar kelime marka ihlalini de yapınca kesinlikle yasa ihlali oluyor.

Bundan 13-14 sene önce bir fiyat karşılaştırma sitesi scripti yazdım ve 100 bin ürün çektim botla.
Bu ürünlerden bir besin takviyesi markası 13 ayrı sayfa için tam 13 protesto çekti, 13 kez suç duyurusunda bulundu 13 kere ifade vermeye gittim.
O günden sonra tüm dizi film ve telif meseleleri konusunda forumda uyarılar yaptım.
Telif ve yasal konuları daha yakından takip ettim.
Ama maalesef bir çok arladaş herkes yapıyorsa ben de yapabilirim ne olacak diye sizin gibi kötü deneyim yaşadılar.

İnşallah sizin için bu dosya kapanmıştır.