Saul4Goodmann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(aylık cirom çok fazla değil maks 1k)şahıs şirketim yok hocam, bireysel hesap ile ödeme veren firmalardan ödeme alıyorum. Yakın zamanda şahıs şirket içinde başvuruda bulunacağım (üniversite sınavına girer girmez), bilginiz var mı bilmiyorum ama verdiğim hizmet için ödeme alacağım, ödeme yapan kişi ben hizmet almadım dememesi için onaylanması gereken bir kutu koysam hizmetimi aldım ödememi yapıyorum diye bunun önüne geçebilir miyim?
Sitede sözleşmeler olacak, özellikle de Mesafeli Satış sözleşmesi gibi.
Ödeme yapan şahıs şartlar ve koşulları kabul ederek ödeme yaptığı yönünde 'kutucuklar' işaretlenebilir.
Ama bu o demek değildir ki şahıs hizmeti aldı ve memnundur. Siz hizmeti verdikten sonra almıyorsunuz ödemeyi çünkü.

Eğer önce hizmet verip sonra ödeme alacaksanız bunun için farklı yaklaşım olmalıdır. Şöyle ki, hizmet veren (siz) ve hizmet alan (müşteriniz) mesafeli hizmet sözleşmesi (resmi nitelik taşıyacak bu belge) imzalıyorsunuz karşılıklı. Sözleşme gereği de şahıstan ödeme alabilirsiniz doğrudan hesap numaranıza veya pos üzerinden. Ama bu sözleşme kapsamı bir avukat tarafından yazılmalıdır.