karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamlar 5 yılda 10 civarı sitemi spam gerekçesi ile kapattı. Benim içeriklerimi kopyalayıp yayınlayan siteler açık. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum açıkçası. Acaba reklam vermediğimiz için mi engelliyorlar? Çünkü iki üç siteye aylık 500-600k trafik alıyordum toplamda. Cüzi tutarlarla da olsa reklam versek belki spam engeli yemeyiz.
Benim spamcılarla uşraşmam da bişey ifade etmeyecek. Spamcıları şikayet ediyorum, hem onları hem benim hesabı kapatıyorlar Şaka gibi.
Önceki mesajlarda uzun uzadıya yazdığım gibi Pinterest'in amacı yayıncılar için Google gibi adil bir platform olmak değil. Sonuçta Nasdaq'da hisseleri kote olmuş bir şirket. Asıl amacı para kazanmak. Klasik şirket süreçleri, hissederlardan kar ve etkileşim rakamlarının artması için baskı gelir. Yöneticilerden sırasıyla alt kademeye kadar hedef baskısı olur, böylece piramitin her bölümündekiler o baskıyla herşeyi mübah görür.

Yayıncılara bedavadan milyarlarca içerik ürettirdiler. Halada içerik geliyor. Bu içerikleri sahiplenip yayıncılara pislik yapıyorlar. Kopya veya linksiz içeriklerimi telif bildirimi ile kaldırtıyorum bu sefer adamlar backlink almasın sayfanın otoritesi düşsün, arama motorları kendi otoriteleri yüksek olduğu için pinterest pinlerini ön plana çıkarsınlar diye asıl sayfa yerine arşivdeki görselleri çekip ısrarla arşiv sayfalarına link veriyorlar. Gerisini sen düşün. Hesap pek banlayabilecekleri bir hesap değil 80 bin sektörel takipçisi olan, uzmanlık gerektiren ve pek de muadili olmayan bir hesap. Trafiği Facebook hesabıma kaptırmama dertleri olmasaydı şimdiye kadar 50 defa banlamışlardı.