FriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla şimdi okurken aklıma geldi... adaptör dediğin alternatif akımı doğru akıma çeviriyor. bunu yaparken switching pozer supply kullanıyor. bu yüksek frekanslı bir gerilim üretip sonra düşürmek gibi birşey. basitçe böyle düşün. tabii bu yüksek frekans dışarıya verilmiyor, filtrelerle süzülüyor falan. bu işi de bobinler, özellikle de kondansatörler yapıyor. kondansatör denen şeyin çok fazla kalitesizi var. hatta tam sınır değerlerde bozulsun diye üretilenini bile duydum. hani haklı olduğun varsayımına sebep olarak öne sürmek amacı ile... bu kondansatörler şişmiş bozulmuş ve özelliklerini kaybetmişse, hani yüksek frekanslı parazitli gerilim modeme ulaşıyorsa.. hani olmaz ama modem gerilimi almasına rağmen kendi devreleriyle süzüp filtrelemiyorsa... veya bu adağtör yani anahtarlamalı güç kaynağı bu frekansı atrafa telsiz gibi yayıyor o da modemi etkiliyorsa.... diyorum uzak ihtimal ama olur mu olur...

önce adaptörü değiştirip deneyeceksin. sonra modemi

arada unutmaman gereken şu da var... bu corafyada artık altyapı yarımı yapılmıyor. gsm, kablolu telefon, internet... hiçkimse hiçbirley yapmıyor ama sürekli satıyor. bu ne demek... senin eskiden bağlı olduğun kutuda 100 kişi varsa şimdi 200 kişi var. eee hız arttı mı... artmadı.. o zaman hepiniz yarı yarıya hizmet alıyorsunuz... tabii bunu sürekli görmüyorsunuz... ama mesela film indirmeye başlayınca görüyorsunuz... bu kadar kolay değil tabii, basitleştirmek için söylüyorum....

belki konu komşudaki hızlara baksan.... bilemiyorum... ama acayip mi... değil... olamaz mı... olur... burda herşey olur...
Evet ben de işte olur mu olur diyerek öncelikle adaptörü bekliyorum... Zyxel yollayacak sıfır bir adaptör bakalım...