Kolay gelsin emlakcıya bizim evi kiraya vermesini istedik ,3 gün sonra ben kendim kiraya verdim benden 1.000 TL para istiyor ,sahibinden de paylaştığı için
1. Kiralama ve Yetki sözleşmesi yani o dairenin kiralama sürecinden x emlakçısına yetki verdiyseniz bu sözleşmeyi imzaladıysanız sizden bir kira bedeli komisyon alma hakkı vardır. Çünkü siz ona zaten yetkiyi vermişsiniz benim dairemi kirala demişsiniz harici olarak sizin bununla uğraşmanıza gerek yok emlakçılar bunun için var zaten
2. Eğer böyle bir belge imzalanmadı ise bir ödeme yapmanıza gerek yok emlakçı arkadaş şunu istemiş aslında ben senin için ilana çıktım sen kendin çıkmak isteseydin 600-900 ₺ arası para ödeyecektin ben çıktım paketimden düştü bu oyüzden onun parasını öde demiş
Buna gerek varmı emlakçının insiyatifine kalmış ben şahsen tenezzül etmem özellikle bana verilmiş bir daireyi kendisi sonrasında kiraya veriyorsa yani ben daire ile ilgilenirken kendisi de veya başka bir emlakçı da ilgileniyorsa ben zaten o topa hiç girmem vazgeçerim ama burada emlakçıya bu parayı ödemenize gerek yok sözleşme olmadığını düşünürsek