Yazdıklarımın cevabı bu olmamalıydı gerçekten, fikriniz yoksa keşke hiçbir şey yazmasaydınız daha iyiydi, bundan sonraki yazacaklarım size değil ortaya olacak.
-
Terörü finanse eden öyle açık açık etmez, ayrıca bu finansörlerin içinde çok sayıda İslam ülkesi var. Müslüman nüfusu dünyanın %20-25 kadarı belki ama özellikle terör finansörleri %35-40 Müslüman ve çoğunlukla Suudi Arabistan, Bae, Katar gibi körfez ülkeleri, İran ve Pakistan gibi ülkeler. Oradan bir yere varamazsınız kısacası. Hep Amerika'nın oyunu, dış güçler, dış minnaklar diyerek sıyrılabilinecek mevzu değil bu. Batılı ülkeler dev bir gelişim göstermiş, orta çağın karanlığından aydınlığa çıkmışlar, sanayi devrimini başlatmışlar, rönesans ve reform hareketleri başlatmışlar, teknolojiyi geliştirmişler, ar-ge çalışmalarına milyarlarca dolar dökmüşler, insan haklarını her şeyin en önüne koyup önce adalet demişler ee haliyle 1,400 yıldır hiç değişmemiş hala hırsızın kolunun kesildiği, bilmem hangi suçtan vinçlere asılıp halka izletilen ve kılıçla kafa koparılan anti-medeni ülkeler Avrupa insanına ilkel geliyor, aradaki gelişmişlik makası giderek artıyor ve Avrupalıların Müslümanları kabullenmesi giderek zorlaşıyor. Şahsen bende geri kalmış insanlara, kendini geliştirememiş kültürsüz kişilere tahammül edemiyorum, o yüzden Batılı ülkelerin Müslümanlara bakış açısını çok iyi anlıyorum. Sensodyne diş macunu varken, Oral-b şarjlı diş fırçası varken, diş ipi ve Listerine gargara varken ağzına sevaptır sünnettir diye dal parçası sokan insanlara bakış açısı olumlu olabilir mi? Batılılar sanatın dibine vurmuşken, çağ üzerine çağ atlamışken Müslümanların gördüğü her heykeli put, her resmi günah, her müzik aletini yine günah gördüğü ve her ev hayvanını eve Melekler girmez diye reddettiğini düşününce bakış açılarını gayet net anlayabiliyorum, özellikle teknolojik cihazları şeytan işi, gavur icadı diye hala reddetmeye devam eden Afganistan gibi ülkelerin şeriatla yönetildiğini düşününce batılılara haksızlar diyemem.
Fikrim yok değil okumadım bile yazdıklarınızı islamfobinin ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum ve fanatik birisi ile tanışmak istemiyorum hepsi bu ayrıca kaç tane incil yakıldığını gördünüz ben kuranı yakanları gördüm veya siz islamfobik olabiliyorsunuz bu hakkınız var ama benim hoş görülü olmam gerekiyor ve hiristiyanfobik olamiyorum benim anlatmak istediğim bu hoş görü sadece sizlere olmalı diğerlerine gereksiz çünkü müslümanlar.
Yani yıllarca bu tarz insanlarla hem yurt dışında okuduğum dönemlerde hemde çalıştığım dönemlerde bolca karşılaştım Ülkemin ve İslamın imajını değiştirmek için çaba sarf ettim ama görüyorumki boşuna uğraşmışım kendi insanımız bile dinini anlayamamış dini yobazlıkla karıştırmış ve maalesef sizin gibi düşünen insanlarında olması çabalarımın boş olduğunu gösteriyor fanatizimin her türlüsüne karşıyım o yüzden okumadım bile kusura bakmayın kırdıysam.