Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
modaaksesuar tam anahtar kelime guruna sahip.
modaksesuar olarak site actiginizda ilk zamanlar google bu anahtar kelime gurubunu moda ve aksesuar yani bir arada farkli 2 keyword olarak algilamaz.
Zaten bu yuzdendir ki eger anahtar kelimeye sahip bir domain modaaksesuar atiyorum ilk 1. ay ilk 500'e girerken, modaksesuar siralamaya girmesi 8 ay kadar surecektir.

Simdi biraz detaya inelim.
Artik eskisi gibi anahtar kelime domainlerin pek bir onemi kalmadi. Bununla ilgili bircok makale ve kaynak var. Google'in yaptigi guncellemeler sonunda artik alakasiz domainlerle bile 1. siraya oynayabiliyorsunuz. Ornegin enucuzkalem[.]com domaini almak yerine kalemdunyasi[.]com alarak zirveye oynayabilirsiniz.

Ilk paragrafta eski bilgiler isiginda farki anlatmaya calistim. Yeni guncellemeler ile uzun vadede artik pek bir onemi yok. Yani iyi bir yapilandirma ile modaksesuar'da her iki aramada zamanla zaten cikacaktir. Sitede moda ve aksesuarla ilgili veriler oldugu icin modaksesuar yine zamanla bu aramalarda cikar.modaaksesuar alamadim diye uzulmeye gerek yok. Hatta asdasd34545745.com ile bile aramlarda cikip zirveye oynayabilirsiniz.

Sonuc itibariyle bana soracak olursaniz bence markasal alan adlari almak daha mantikli. Kisa akilda kalici domainlere yonelin. Moda aksesuar bir web siteniz varsa soyle dununebilirsiniz. Zaten modanin icinde aksesuar bulunuyor. moda ile alakali kisa bir domain kaydederek markanizi olusturmaniz bence en saglikli olur. Illa anahtar kelime domain almaniza hic ama hic gerek yok.

Bu anahtar kelime olayi 10 sene once asiri fark yaratiyordu ama artik bunu dengelediler. Kisa ve com uzantili domainlere yonelin. Ben modaksesuar almak yerine kisa marka bir alan adi tercih ederdim. Tabi modaksesuar ilede basarili olursunuz ama site isimleri kulaktan kulaga yayilabilecegi icin firen belki cift a ile yazip diger siteye girme sansi var. Dolayisiyla size ozel domain secin.
Açıklayıcı ve aydınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim.