Kusura bakmayın lafa atlamak gibi oluyor ama haksızlar mı peki? Bende koyu bir İslamofobiğim ve diğer dinlerin bakış açısını çok iyi anlayabiliyorum, ne düşündüklerini hissedebiliyorum en azından. O kadar haklılar ki kendilerine göre, Hristiyan ve Yahudileri suçlar gibi cümleler kurmak bile içimden gelmiyor. Burada aslında sıradan insanları eleştirmek yerine bu algıyı yaratan inancı eleştirmek gerek diye düşünüyorum. Eğer bir inanç müşrikleri nerede bulursanız öldürün, mürtedi öldürün, inanmayanı öldürün, cihad edin, onlar ile savaşın, namaz kılmayanı öldürün, sakalını kesen erkeği öldürün, parfüm sıkan kadın zina etmiş sayılır öldürün, kara köpekleri öldürün, kertenkeleyi tek vuruşta öldürün gibi sürekli kesmeli biçmeli şeylerden bahsederse orada bir anormallik var demektir. Son din İslam oluncaya kadar canınız ve malınızla cihad edin diye Ayeti olan yani Müslüman olmayan herkesi öldürmeyi emreden bir dinden bahsediyoruz burada, iyilik güzellik ponçiklikten bahsetmiyoruz, ya elleri ile aşağılanıp cizye yani haraç ödeyecekler, ya inanacaklar, ya ölecekler başka seçenekleri yok. Şeriat ile yönetilen ülkelere bakınca resmen terörizm hakim, bombalı yelek giyip Hristiyanların içinde patlattıkları zaman cennette bilmem kaç huriye sahip olacağını düşünen bir kitle var.
Terör örgütleri listesine bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu örgütlerin %90'ı kökten dinci İslami terör örgütleri. El kaide, el nusra, ışid, taliban, hamas, boko haram, hizbullah gibi onlarcası belki de yüzlercesi var. Üstelik terörizmi din için, din adı altında yapıyorlar. Günümüzde Hristiyanlığı yaymak için canlı bomba patlatıldığını gördünüz mü hiç? İslami terör örgütleri hariç din için kaç tane savaş yaşandığını gördünüz? Toprak için olur, ırksal sorunlardan dolayı olur anlarım, asimile etmek adına bir savaş olur anlarım ama o dine inanmadı diye insanların katledildiği kaç savaş var mesela? Bence biraz olsun özeleştiri yapmak gerek, kaç tane trajikomik video izledim akıllarınca kamera şakası yapıyorlar Arap kıyafetleri giyip milletin arasına AllahuAkbar diye paket atıyorlar, insanların can havliyle bir kaçışı var inanamazsınız, o Arap kostümü varsa terörizm neden olmasın diye düşünüp en ufak bir kuşku duymuyorlar çünkü, hayatlarından endişe ediyorlar, her an Müslüman olmadıkları için kelleleri koltukta. Daha çok yazılır ama fazla da abartıp tepki görmenin anlamı yok, birileri toplanıp bu dine bir güncelleme getirsin o zaman, nefes alan her Müslüman olmayan canlıyı öldürme emrini ortadan kaldıralım diye bir karar falan alsınlar da bu terörizm ile ilişkilendirme son bulsun o zaman.