Çok benzer şeyleri anlatıyor olsalar da neticede çok bariz farklılıklar olabiliyor örneğin.
Tekvin'de Yasak meyveyi yerseniz Allah ölürsünüz diyor. Şeytan ölmezsiniz gözleriniz açılır diyor.
Yasak meyveyi yedikten sonra ;
Yedikten sonra Allah Havva ve Adem'e Ceza veriyor ve dünyaya gönderiyor. Yani ölmüyorlar Allah yalan söylemiş gibi oluyor.
Kuran'da böyle bir çelişkili anlatım ben daha göremedim.
Bu tarz farklılıkları çok dikkatli okuyarak bir dünya bulabiliriz.
Siz olayı yanlış anlamışsınız. Zaten ölüyorlar. Tanrıyla araya ölüm giriyor ve artık günahlı oluyorlar. Toprak lanetleniyor ve her şey yok oluyor. Tanrı ile insan ayrılıyor. Ölüm yok oluş değil geçiştir. Artık insan günahkar oluyor. Biz buna ruhsal ölüm diyoruz. Tanrı ile ayrılış.
Fakat tanrı yaşamı da İsa aracılığı ile veriyor. Kadının soyundan gelen kurtarıcı yılanın başını ezecek diyor. Böylelikle sonsuz yaşamı tanrı vermiş olacak.
Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu Birbirinize düşman edeceğim. Onun soyu senin başını ezecek, Sen onun topuğuna saldıracaksın.
YARATILIŞ 3:15
Gelecek olan kurtarıcı (İsa) ölümü ölümle yenmiş olacak.
Devam ve detayı tevrat incilden okuyabilirsin 2 ayet alıp cımbızlayıp sonuca ulaşılmaz. Tüm kitabı baştan sona oku ne dediğini anlayacaksın.