Hakaco_01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam inancınıza saygı duyuyorum ama gerçekten meraktan soruyorum; İncilin değiştiğine dair bir sürü kanıt varken, Kuran-ı Kerim'in değişmediği kanıtlanmışken neden İncil'e inanıyorsunuz?
Ben de merak ediyorum hayatınızda hiç Abdullah ibni Mesud ve Abdullah bin Sad isimlerini duydunuz mu?
Bu kadar özgüvenli konuştuğunuza göre duymamışsınız.

Peygamberin benden sonra kuranı öğrenebileceğiniz ilk 3 isim derken ilk sırada ismini saydığı Abdullah İbni Mesud'un Mekke'de açık alanda ilk kuran okuyan kişi olduğunu herkes bilir. İlk kuran hocalarından biridir ve kuran konusundaki bilgisi nedeniyle peygamberin iltifat ettiği bir insandır. Ama Abdulla ibni Mesud'un bugün okunulan ve değişmediği söylenen kurana iman etmediğini farklı olan kendi musafına iman ederek öldüğünü ve Hz Osman döneminde kitaplaştırılan kuranda bazı duaların ayet olarak yazıldığını bazı ayetlerin de eksik olduğunu söylediğini kimse bilmiyor.

Abdullah Bin Sad da Hz Osman'ın süt kardeşidir ve Medine dönemi vahiy katiplerindendir. Kendisinin peygamber olduğunu ve vahiy aldığını iddia etmesi üzerine bizzat peygamber tarafından hakkında ölüm fetvası verilmiş, dinden çıkıp Mekke'ye kaçmıştır. Mekke'nin fethi sonrası süt kardeşine sığınmış ve Hz Osman'ın araya girmesiyle öldürülmemiştir. Ve Hz Osman döneminde Kuran'ı kitaplaştıran heyetin önde gelenlerindendir. Yani vahiy katibi olduğu dönemde ayetleri kendi arzusuna göre tahrif ettiği söylenen bir adam peygamberin ölümünden sonra Kuran'ı kitaplaştıran heyetin lider isimlerindendir, çünkü halifenin süt kardeşidir.

Bazı bilgiler islam tarihinde sır gibi saklanır.
3 semavi dinin peygamberleri oturup kendi kitaplarını kendileri yazmamışlar.
3'ünün de kitapları peygamberleri öldükten sonra başkaları tarafından kitaplaştırılmış.
3'ü de son dinin kendi dinleri ve gerçek tanrı mesajının kendi kitapları olduğunu iddia ediyorlar.