Turkiye'ye tatile geldigim zaman cok sevdigim bir arkadasimin esi bana Islamin en dogru din oldugunu anlatirken sizin verdiginiz ornegi verdim. Bana; hayir ben Hristiyan bir toplulikta dogmus olsam bile arar Islami bulurdum dedim. Peki simdiye kadar hic Incil ya da Tevrat okudun mu diye sordugum da hayir demisti
Herkes farkli inanclara sahip olabilir. Bu cok dogal bir sey, ama kendi inancinin daha kutsal ya da daha ustun oldugunu kanitlamak icin hic bilgisi olmayan bir inanca saldirmasi cok anlamsiz geliyor bana.
Hocam benim eşim Katolik. Yüzyıllar önce ülkelerini sömürgeleştiren İspanyolların etkisi ile Katolik olmuşlar . Yani aynı dönemde İspanyollar değil de, Osmanlı donanması ulaşsaymış, şimdi tüm ülke Müslüman olacaklardı. Temelde ben, dinin dayatılmasına karşıyım. Eşim kiliseye gitmek isterse alır götürürüm. Bazen dışarıda arabada beklerim, bazen kilisede geçer arkaya otururum. Hatta bir kere 83 yaşındaki annemi de götürdük kiliseye. Arkada oturup izledik, sonra da çıkıp gittik. Kimse bize niye geldiniz demedi şimdiye kadar, bilakis ellerinden geldiğince iyi karşılamaya çalıştılar. Ben camiye gitmek istersem de eşim karışmaz. Gül gibi geçinip gidiyoruz. Oğlumuza da, her dini araştırmasını öneriyoruz. Çünkü okulda sadece İslam dini öğretiliyor. Hepsini okuyup araştırsa, bilgi sahibi olur. Çok mutlu olurum. Ben İncil'i de Büyük Kutsal Kitabı (Tevrat-Zebur-İncil), Kur'an'ı da okudum. Hiçbir zararını görmedim. Okumayıp bağnaz olsaydım, gelip bu tür platformlarda atar tutardım. En tehlikeli insan modeli "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır"