gunwebportal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada İncil'i değişmiş/değiştirilmiş olmakla itham eden arkadaşlar, Hristiyan bir ülkede doğmuş olsalardı, şu an Hristiyan olacaklardı. Dinini kendisi seçen var mı? Müslüman bir ülkede doğan doğal olarak Müslüman olarak eğitilir ve yetiştirilir. Kutsal kitaplara karşılıklı çamur atmak faydasız. Her biri için özet çıkartın, sizi iyi bir insan yapmak için emirler ve yaptırımlar vardır. Hepsi çalmayın, öldürmeyin, hak yemeyin der. Biz insanlar da zaman içinde hepsinin suyunu çıkartırız. İyi ve ahlaklı bir insan olduktan sonra hangi kitaba inandığınızın çok önemi yok aslında. Mesele "adam olmak"
Turkiye'ye tatile geldigim zaman cok sevdigim bir arkadasimin esi bana Islamin en dogru din oldugunu anlatirken sizin verdiginiz ornegi verdim. Bana; hayir ben Hristiyan bir toplulikta dogmus olsam bile arar Islami bulurdum dedim. Peki simdiye kadar hic Incil ya da Tevrat okudun mu diye sordugum da hayir demisti

Herkes farkli inanclara sahip olabilir. Bu cok dogal bir sey, ama kendi inancinin daha kutsal ya da daha ustun oldugunu kanitlamak icin hic bilgisi olmayan bir inanca saldirmasi cok anlamsiz geliyor bana.