Polemiğe gerek yok hocam ahkamda kesmedim isteyen istediği dine inanabilir hatta hiç bir şeye bile inanmayada bilir beni alakadar etmiyor ama konunun açılma nedeni gayet açık ve net verilen cevapta açık ve net olmalı doğrusunu bileceğim tek din kendi inancımdır diğerleri benim için önemli değildir bir saygısızlıkta etmedim ne müslüman mahallesinde salyangoz sattım nede hıristiyan köyüne cami yaptırdım. bu arada yazdıklarınızın ahkam kısmından sonrasına bakmadım
Baska bir sey de beklenmezdi zaten

. Iyi gunler.
Konu açmadaki amacım farkındalık.
Türkiye Cumhuriyeti, coğrafi olarak Avrupa ve Asya'nın kesişiminde bulunan ve tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir ülkedir. Türkiye'de, farklı dini inançlara sahip olan insanlar uzun bir süredir bir arada yaşamaktadır. Başlıca dinler arasında İslam, Hristiyanlık (özellikle Ortodoksluk ve Katoliklik), Yahudilik ve diğer azınlık dinleri bulunmaktadır.
Ülkemizin nüfusunun çoğunluğu Müslüman'dır ve İslam, ülkenin kültürel ve sosyal hayatında önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, Türkiye'de Hristiyan, Yahudi ve diğer azınlık dinlerine mensup topluluklar da bulunmaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde farklı dinlere mensup topluluklar barış içinde bir arada yaşarlar.
Türkiye'de laiklik ilkesi, devletin dini bir inanca bağlı olmamasını ve tüm dinlere eşit mesafede durmasını sağlar. Bu da farklı dinlere mensup insanların özgürce inançlarını yaşamalarını ve ibadet etmelerini sağlar.
Lütfen sakın kalalım.