Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlamadiginiz seyleri arastirmayip inkar ediyorsunuz, gercekten niyetiniz dedigim gibi hakikat ise özelden yazin bütün sorulariniza cevap vereyim, tek tek yazamiyorum forum izin vermiyor
1- Bana muhtemelen risale-i nur edebiyatı yapacağın için hiç uğraşmayalım yiyip yutmuş biriyim o kitabı merak etme.
Vallahi ebu cehilde böyle diyordu.İslam adini cehaletin babasi koydu..
2- Geçmiş hakkında nasıl bu kadar emin yargı koyabiliyorsun ? Gözünle gördün mü ebu cehili ? Ben tanrı diyorum sen bana benden bir farkı olmayan insanları anlatıyorsun.
Ey benim bu mesajımı okuyan kardeşlerim.Kendimi fahr için söylemiyorum zannetmeyin ancak ben 10 senedir her gün bu meseleleri araştırıyorum,sorguluyorum,tefekkür ediyorum.Sizi kasemle temin ederim hak ve hakikat Kurandadır,İslamiyettedir.Hz. Ademden bu yana iman edenler olduğu gibi inkar edenlerde olmuştur ve kıyamete kadar da olacaktır.Fakat aldanmışlar, batılı hak zannedip koynunda saklamışlar.Bunların tenkidlerinden sakın İslamiyette,Kuranda kusur var zannetmeyiniz, zira söyledikleri 10 yıldır söyledikleri bahaneleri ezberledim ve cevaplarını verdik.Her sorunun bir cevabı var, sadece doğru yerde aramalısın, ele geçen her kitap okunmaz, her safsataya kulak verilmez.Delilsiz iman zayıftır, delillerini araştırmalıyız ve imanımızı kuvvetlendirmeliyiz,taklidden tahkike cevirmeliyiz, yoksa dünya ve ahiret saadetimiz mahvolacak.Bunun içinde okumak isteyenlere önereceğim kitap kesinlikle Risale-i Nur Külliyatı olacaktır.Üstadın su sözüyle bitireyim :
İslamiyet Güneş gibidir üflemekle sönmez, Gündüz gibidir göz yummakla gece olmaz, gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.
Vesselam..
3- Dini tarikatlardan kitaplardan öğrenenler için her şeyin bir cevabı olur zaten hocam. Bana dünyanın en saçma sorusunu getir ben sana mantıklı açıklamasını yaparım. Benim istediğim bunları bana kanıtla.
N*rcular cemaatine çocukken zorla götürülmüş zorla okuttturulmuş biriyim. Süslü cümlelerle saçma sapan hikayelerle bana bir şeyler kanıtlamaya çalışan bir kitaptan öte değil. Siz elinizde kanıtım şu demeden din öğretmeye çalışmayın 10 sene araştırmanız doğru olduğu anlamına gelmez. Batı matı diyorsun tam siyasal islamcı sözü. Kim batıya özeniyor ? Batıda da tanrıya inanıyorlar değişen bir şey yok. Yüzlerce soru var buraya sığmayacak. Ayet göndermekten , onu geçtim benim senin gibi insanların yazdığı kitaplardan örnek vermejkten başka bir şey söylemiyorsun. Sorgulamayan insanlar dini öğrendiğin cemaatte bulunuyor onlarla tartışabilirsiniz aksini söyleyen olmayacaktır merak etme Bu forumda açıyorsan bu konuyu gelen sorulara ben 10 yıl eğitim aldım siz cahilsiniz muamelesi yapamazsın. Önce yurtlarınızda intihar etmiş öğrencilerin üstünü örtmeyi bırakın.

Forumda yenisiniz galiba tek mesajda hepsini cevap verebilirsiniz.
Tartışma için konu açayım
ee
karşıt görüş gelince ona saldırayım.
ee başka ne yapayım
bir de inanmadıkları dinin inanmadıkları tanrısının hesabı ile tehdit edeyim onları
çok komik cidden.

Burada 500 satır soru sorarım sana da cevap gelmeyeceği için gerek yok.
Sen kendi inancına bak başkalarının ki ilgilendirmez seni.