Alanım dahilinde vergi ve sigorta ile ilgili bilgi vereyim. Öncelikle vergi dairesine mükellefiyet tesis ettirmek gerekli, yaşınız 29 yaşının altında ise genç girişimci kazanç istisnasindan faydalanabilirsiniz. Bu da şu oluyor, 2024 yılı için 230.000 liraya kadar 3 yıl boyunca gelir vergisinden muafsıniz. Bu tutarlar yeni yılda güncellenebilir. Ayrıca 1 yıl boyunca bagkur priminin hazinece karşılanıyor yani 1 yıl boyunca bagkurunuz işlemesine rağmen kuruş ödeme yapmıyorsunuz. Aylık vergisel maliyetiniz ne olur derseniz. Her ay verilen kdv boş dahi olsa 308,30 lira damga vergisi, personel calistirmazsaniz 3 aylık muhtasar beyanname damga vergisi 365,50 lira + varsa kiranızın stopaji (personel calistirmaniz halinde her ay muhtasar beyanname vereceksiniz) tabi işleriniz kira değilse ve personel calistirmiyorsaniz muhtasar vermek zorunda değilsiniz dilekçe ile vermeyebilirsiniz muhtasara konu bir işleminiz yok ise. 3 aylık geçici vergi 3 dönemde toplamda boş dahi olsa 480,20 lira damga vergisi çıkar. Yıl sonunda da 2025 yılı belirlenen bedel kadar gelir vergisi beyannamesi damga vergisi + gelir matrahi oranında gelir vergisi. Ayrıca aylık düzenli muhasebe ücreti.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim

01.08.2019 tarihi itibariyle bu o hakkımı dükkanımı açarak kullandım. Ama size şu konuda bir soru sormak isterim.
Bim ve File bildiğiniz gibi aynı firmaya ait ve File, Bimin Vergi numarasını kullanıyor bu nasıl oluyor ?
Misal benim vergi levham MAK HIRDAVAT olarak geçiyor ve şahıs şirketi ama ben 2. bir iş yapacağım için farklı bir isimde istiyorum ne yapmam gerek ? Vergi numaram aynı olacak sadece aynı vergi numarası altında iki farklı isim olacak