Uzun uzun yazdım ama kimse okumuyor diye sildim daha kısasını yazıyorum ki daha fazla okunsun..
Konu uzun olsa da mümkün mertebe kısa anlatacağım konuyu.
45 yaşındayım son 10 senede 21 yaşında da sevgilim oldu 41 yaşında da sevgilim oldu.
Mesele para falan değil mesele yetişkin olmak ve özgüvenli olmak meselesi.
Kızlar ergenlerden değil, yetişkin özgüvenli adamlardan hoşlanırlar.
Maalesef içinde bulunduğumuz çağın ve kültürün etkisiyle gençler yetişkin olamıyorlar, çok uzun bir ergenlik yaşıyorlar.
25 yaşında günde 4 saat story kaydıran, 2 saat netlflix izleyen, oyun sunucusu peşinde koşan insanlar var.
Kızlar özgüvenli, yani hem kendi ayakları üzerinde duran hem de partnerini omuzunda taşıyabilecek kadar kendine güvenen erkekleri çekici bulur.
Şimdi birileri, ekonomi kötü diyecek, babalarımızın zamanı gibi değil diyecek, biz çok şanssız bir jenerasyonuz eskiden herşey kolaydı diyecek.
İşte bunları diyenler ergenliğin zirvesindedir.
Bu tarz konularda klişe, ağzın laf yapacak kızlar hoşsohbete bakar, kızlar tipe bakar, kızlar paraya bakar muhabbetleri dönüyor ki bunlar bile cidden ergen muhabbetidir.
Yetişkin erkekler kız tavlamak için taktik uydurmazlar, kendilerinin daha iyi versiyonunu yaratmak için uğraşırken yolları kesişen kızlarla beraber olurlar.
Kız tavlamaya çalışan, sohbet, tip, araba, zenginlik ile kız elde etme derdi olanlar haz peşinde skor peşinde koşanlardır ve yetişkin olamamışlardır.
Çünkü yetişkin insanlar, aileleri dahil kimsenin kendilerine bir şey vermek zorunda olmadığını bilirler.
Yetişkin insanlar hayatın adil olmadığını kabul edip hayatta herşeyi çalışarak kendileri elde etmeleri gerektiğini bilirler.
Yetişkin insanlar kendilerini zengin çocukları ile kıyaslayıp bahaneler üretmezler, başarısızlıkta suçu başkalarına atmazlar.
Elbette 15 yaşında hayatın çemberinden geçip olgunlaşmış adam olmuş istisnai gençler de vardır.
Ama artık genel olarak geç ergenlk sendromu çok yaygın ve ergenlikten çıkamayan nesiller yetişiyor.
Mesela islamda bluğ çağı ile 12-13 yaşında insanlar reşit olmaya başlarlar çünkü eskiden insanlar 14-15 yaşında evlenir çocuk yapar adam olur kadın olurdu.
Önce sanayi devrimi ile işçi yetiştirmek için zorunlu eğitim getirildi ve çocukluk 18-21 yaşına uzadı.
Şimdi de bilişim devrimi ile ergenlik 30-35'lere kadar uzayabiliyor.
Kızlar toplum baskısı ile çok daha erken yaşlarda ergenlikten çıkıp yetişkin oluyorlar ve özgüvenli yetişkin erkek istiyorlar.