looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların çoğu yalan dolan ikiyüzlü hayat yaşamayı seviyor. Benim yaşadığım köyde yıllar önce ölmüş yaşlılardan tut, üniversite ve asker arkadaşlarına kadr.
Ben sevmediğim insana sadece mecbur kalınca selam verir geçerim. Öteki türlü muhatap olmam. Ancak bu insanlar hiç utanmadan sıkılmadan yüzüne karşı dost gibi görünürler. Arkandan ise her türlü kuyunu kazarlar. Seni iyice zayıf biri olarak görürlerse, yüzünekarşı da hakaretetmeyi aşağılamayı marifet sayarlar.

Bu insanlar hiçbir zaman gerçke arkadaşın dostun olamaz. Hatta bu insanlar hiçkimsenin gerçek arkadaşı olamazlar. Bu insanlar çevrelerini sadece çıkar için kullanırlar. Mobbing yalakalık yancılık avantacılık narsizm - gizli narsizm bunların uzmanlı kalanları.

Ben bu şekilde tanıdığım insanların hepsini çöpe attım. Bir insanın gerçek dostu olacak kişiler sadece birkaç kişidir. Onlar da içi dışı bir olan insanlardır.

Gerçek dost hiçbir zaman senin zayıflığını kusurunu yüzüne vurmaz.
Gerçek dost kendisini seninle kıyaslayı kendisini yüceltmez.
Gerçek dost 1tl bile olsa seni kandırıp seni aptal yerine koyup çıkar elde etmeye çalışmaz.
Gerçek dost arkandan seni başkalarına kötüleyip yüzüne karşı yılışık yav şak davranmaz.
Ah be hocam inan şu değersiz arkadaşlıktan çok şimdiki bir durumuma üzülüyorum belki çok saçma bir şey olarak görebilirsin ama birine aşık olmuştum şu an hafif de olsa merakım devam ediyor olay bundan 2-3 ay önce yaşandı bir kızı gözüm tutmuştu ve aynı otobüsle geldiğimiz için tanışmak istedim neyse tanıştık ve sonrasında ben bu kıza açıldım tabi 2-3 hafta geçti ondan sonra hoşlandığımı söyledim kız başkasıyla konuşuyorum diyerek beni reddetti sonra arada 1 ay tatil oldu okul başlayınca bu kızın arkadaşı sürekli bana bakıp duruyordu ben kızla iletişimimi kesmiştim normalde çünkü gerçekten ona bağlanınca hocam artık arkadaş kalamıyorsun sürekli aklına o geliyor bari unutayım diyorsun konuşmayayım diyorsun ki benim hem bölümden tanıdığım biri hemde aynı otobüsle gittiğim biri olduğu için problem oluyor neyse konuya devam edeyim bu arkadaşı sürekli baktığı için canım sıkılmaya başlamıştı ilginç bir şekilde benim sevdiğim kız hiç bana bakmıyordu şöyle düşünmüştüm büyük ihtimalle arkadaşına baktırıyor kendi bakamadığı için dedim neyse tekrar karşılaşmaya başlayınca dayanamadım konuşmaya başladım normal bir şekilde dersler vb. Gelgelelim kızın arkadaşı böyle hareketler yapmaya devam edince senle bir konuyu konuşacağım diye kızla sohbeti açtım yine aynı mevzuyu fakat yine aynı şeyler mi dedi ve sonrasında arkadaş kalalım gibi ifade kullandı aslında ben bunu söylemeyecektim diyecektim ki sen ne yapmaya çalışıyorsun benle arkadaş kalmak istiyorsun sanki istemiyor gibisin seni sevsem istemiyorsun ki gerçekten kız böyle davranıyor bir gün sanki sen yokmuş gibi bir gün görünce samimi biriymiş gibi oluyor 3-4 haftadır kızla konuşmuyorum ama kafamdan atamıyorum ne arkadaşlarım yardımcı oldu ki anlattığım bir kişi var ona da artık anlatmıyorum devamında çünkü instagramda falan bir şey paylaştı onları anlatmadım mesela , gerçekten çok kötüyüm aileme zaten anlatmıyorum ama yapamıyorum birine anlatmak değil olay benim istediğim bitsin artık