Kimlik veriliyor, eşleşmesi için kredi kartı bilgisi veriliyor. O zaman bu hesaplarla illegal iş yapılacağını varsayarsak papara hesap kiralamadan bi farkı yok ve ileride dava açılması halinde yaptırımı da aynı olur sanırım?
Tabii ki.
Zaten sorunların başında gelen de budur.
Bakın, artık kolay kolay banka kartları kiralanamıyor. Zamanında kiralayanların bir çoğunun başı yandı ve büyük dertlerle karşı karşıyalar.
Dünya genelinde kara para aklamasına karşı savaş açtı bankalar - hesaplar bloke ediliyor. Bu arada yeni kanun çıkıyor bizde de. Sürekli IBAN numarasına farklı kişilerden para geliyorsa, hesap sahibi hakkında inceleme başlatılacak. Dün haberlerde söylendi.
Bu hesaplarla milletin kartını boşaltmaktan başlayarak her türlü illegal paraların transferi yapılıyor. Bir zamanlar tiktok hediyeler gibi de buna örnek.
Zaten her kes aslında ne olduğunu biliyor kesinlikle. Sadece olarak para tatlı geldiğinden hadi bir şey olmaz deyip atlıyor insanlar.