Merhaba arkadaşlar, Uzun zamandır bir hayalim var. Kendi E-Ticaret pazar yerimi kurmak gibi ancak bu tarzda büyük bir projeyi başarmak sizinde tahmin ettiğiniz gibi hiç kolay ve basit değil çünkü ciddi bir Sermaye, Bilgi ve Tecrübe gerektiren bir durum. Uzun zamandır analiz yapıyorum ve artık bazı şeyler kafamda oluşmaya başladı ancak sizin de düşüncelerinizi oldukça merak ediyorum.
Bizim projemizde, Diğer Pazar yerlerinde olduğu gibi Adan - Zye tüm kategoriler ilk başta olmayacak. Sadece EV & YAŞAM Kategorisi olucak bunun içerisindeki ek kategorileri belirtiyorum.
- Aydınlatma Kategorisi; Avize, Lambader, Abajur, Aplik, Masa Lambası, Gece Lambası Modelleri
- Banyo Kategorisi; Havlu, Banyo Setleri, Bornoz, Banyo Paspası, Bayo Düzenleyicileri, Bebek ve Çocuk Havlu Modelleri
- Çalışma Odası Kategorisi; Çalışma Masası, Kitaplık, Çalışma Sandaliyesi, Duvar Rafı, Leptop Sephası ve Oyuncu koltuğu
- Ev Dekarasyon Kategorisi; Yapay & Kuruçiçek, Tablo, Mum, Ayna, Vazo, Oda Kokusu, Tütsü
- Ev Gereçleri Kategorisi; Askı , Çöp Kovası, Çamaşır Sepeti, Çamaşırlık ve Ütü Masası
- Ev Tekstil Kategorisi; //-//
- Halı & Klim Kategorisi; //-//
- Sofra & Mutfak Kategorisi; //-//
İlk etap da Yukarda belirttiğim 9 kategori den başlamayı düşünüyorum, Sıfırdan yazılımımız yapılacak ve ardından ekibimiz bu sektörler de hizmet veren işletmelerle iletişime geçerek ücretsiz bir şekilde mağaza hizmeti vereceğiz ve bu sayede işletmeler Pazar yerimizde mağaza açarak ürünlerini yükleyecekler.
Ardından Uzun vade için bu sektörlerde SEO Çalışması yapılacak, Kısa vade içinde Google ADS Üzerinden reklam vermeyi planlıyoruz. Her sektör için Aylık 15.000₺ lik bir bütçe ayıracağız ve totalde aylık 135.000₺ lik bir ADS Bütçesi ayıracağız. ( Ads için ayırdığımız bütçe biraz az gelebilir ancak bu sektörler de araştırma yaptığımız da ortalama TMB 1 TL civarlarında , Yani aylık ortalama 100.000civarı trafik çekmeyi planlıyoruz. ) amacımız ilk 1 sene para kazanmak değil kendi cebimizden para harcayacağımızı düşünüyoruz. ( Komisyon oranları Neredeyse hiç olmayacak ) Zamanla Tüm kategorileri ekleyeceğiz ve reklam bütçesini de arttıracağız.