oquzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
türkiye ve yurtdisi için sigaralar üretiyoruz merak ettikperiniz varsa bildigim kadariyla cevaplayabilirim.

dış paket hariç herşey hammadde olarak geliyor.filtre bile sıfırdan yapılıyor hazır gelmiyor tütün tarladan geldiği gibi geliyor gene fabrikda işleniyor.
Hangi bölümde çalışıyorsun bilmiyorum ama sigara fabrikalarında hammaddeden malzeme üretimi sadece filtre olarak var. En azından benim çalıştığım yerde bu şekilde. Büyük ihtimalle tütün işleme bölümündesin. Paket, sigara kağıdı, tütün, tutkal, folyo, koli vs gibi malzemeler dışarıdan geliyor. Eğer varsa hammaddeden malzeme üreten fabrika orasını bilemem.
Aroma konusuna gelecekmolursak her markanın farklı esansları olur. O yüzden her sigaranın içimi farklıdır. Tabi bu kulanılan malzemelere ( tütün, kağıt, paket) göre değişkenlik gösterebiliyor. Hatta sigaranın 1 saat açıkta kalması bile sigaranın tadında değişikliğe sebep olabiliyor.
Sigara ya da elektronik sigara bunların hiçbirisinde en ufak bir masumluk derecesi yok. Sigara içen hem tütün, kağıt, tutkal gibi maddelerin ısıl işlemden sonra ortaya çıkan zararlarından faydalanıyor hem de pasif içici olarak açığa çıkan dumandan faydalanıyor. Elektronik sigara da aynı şekilde.
Elektronik sigara konusunda pek bir bilgim yok ve denemedim de. Ama bana göre likit olayı tamamen kimyasal ve siz kimyasalı ısıl işlemle tüketiyorsunuz. Elektronik sigara biraz daha zararlı gibi düşünüyorum.

@erkanox; @damla1975; @Golsime;