Talas da hocam evimiz. Burada o kadar sık görmüyoruz ama çıktı bir yerden nereden çıktıysa.
Sobayı halen kaldırmadık. Hem doğalgaz hem soba yakıyoruz. Belki de odunlarla sobanın içinde geldi de oradan mı çıktı desem o da zor ya.
Büyük halamızın evi eski evlerdendi. İçerisinde in vardı. Soğuk olduğu için de evlerinde sürekli akrep çıkardı. Bir kaç kez soktu evdekileri.
Çıyan akrepten daha kötüdür. Çok daha hızlı hareket eder. Büyük olanları da sanırım genelde zehirli olur.
Bugün 3 saat boyunca odamı temizledik. Açıkçası kıyafetlerin içine falan detaylı bakmadık ama siz söyleyince şüphelendim. Gerçekten bir şeylerin içinde de saklanıp kalabiliyor uzun süre. Yarın da onları dökelim.
Bu arada arada sırada sağa sola bakmaya devam ediyorum. Dün kabloya değiyor ayağım huylanıyorum, çoraba basıyorum korkuyorum. Gece zaten en az 10-15 kez uyanıp sağa sola baktım o denli huylandım.
Akrep vesilesi ile de odamı temizlemiş oldum.
Kenar köşe yerlere az miktarda evde ki borik asidi döktüm.
İnşallah çıkmaz bir daha.
Senin arayıp bulacağın birşey değil hocam bunlar dışardan bir yol bulmuş ta olabilirler zaten gelirler, mesela süpürgeliğin 1mm aralığı olsun oraya bile saklanabiliyorlar bu hayvan buraya nasıl girdi dersin, dediğim gibi k-othrine ile ilaçla o mayın görevi görüyor 4-5 ay etkisi var hatta ben geçen yaz ilaçlama yapmıştım geçen ay çiyan kıvranıyordu etkisi devam ediyor, öldürmesine de gerek yok zaten felç ediyor ve aydınlık ortama çıkmasını sağlıyor bu ilaç, aramana gerek kalmıyor.