müstakil evde mi kalıyorsunuz? Mimarsinan mah. de geçen yıl tinyhouse bahçe yaptık, maaşallah akrep sarı kız baya varmış siz hangi mahalledesiniz?
Talas da hocam evimiz. Burada o kadar sık görmüyoruz ama çıktı bir yerden nereden çıktıysa.
Soba borusunun gider deliğinden düşmüştür. Orayı kapat.
Sobayı halen kaldırmadık. Hem doğalgaz hem soba yakıyoruz. Belki de odunlarla sobanın içinde geldi de oradan mı çıktı desem o da zor ya.
Çok geçmiş olsun Hocam.
Anneannemlerde çok olurdu, fobimden dolayı evine gitmezdim.
Yıllar sana içini yeniden yaptırdı; beni de gaza getirdiler gel bir şey yok diye.
4 gün kaldım o odada, 5. gün döndüm. Gelen başka kalıcı misafiri akrep sokmuştu o gün.
Büyük halamızın evi eski evlerdendi. İçerisinde in vardı. Soğuk olduğu için de evlerinde sürekli akrep çıkardı. Bir kaç kez soktu evdekileri.
Uyurken ayağımı ısırdı, bir hafta ayağımı kullanamadım
Çıyan akrepten daha kötüdür. Çok daha hızlı hareket eder. Büyük olanları da sanırım genelde zehirli olur.
hocam yavru varsa annesi de vardır mutlaka evi didik didik edin. Teyzemi yorganların arasına saklanan bir akrep sokmuştu. Hiç ummadığınız yerlerden çıkıyor mutlaka bakın iyice ve haşere firmalarından destek alın.
Bugün 3 saat boyunca odamı temizledik. Açıkçası kıyafetlerin içine falan detaylı bakmadık ama siz söyleyince şüphelendim. Gerçekten bir şeylerin içinde de saklanıp kalabiliyor uzun süre. Yarın da onları dökelim.
Bu arada arada sırada sağa sola bakmaya devam ediyorum. Dün kabloya değiyor ayağım huylanıyorum, çoraba basıyorum korkuyorum. Gece zaten en az 10-15 kez uyanıp sağa sola baktım o denli huylandım.
Akrep vesilesi ile de odamı temizlemiş oldum.
Kenar köşe yerlere az miktarda evde ki borik asidi döktüm.
İnşallah çıkmaz bir daha.